banner913
banner932
banner1012

Denktaş devreye girdi, sorun aşıldı

Eğitim Bakanlığına vekâlet eden Serdar Denktaş, göreve gelir gelmez ilk olarak Girne bölgesinde okula gidemeyen 83 öğrencinin eğitimlerine devamı için tedbir aldı. Bu bağlamda Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Anaokulu’nda boş olan sınıflar bugün itibarıyla kullanılmaya başlandı

banner974
Denktaş devreye girdi, sorun aşıldı

banner971

Milli Eğitim ve Kültür Bakan vekili Serdar Denktaş, dün akşam saatlerinde Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Elcil’e Girne bölge okullarının Müdürleri, Okul Aile Birliği yöneticileri ile ‘Çocuklar Okulsuz Kalmasın’ inisiyatifi temsilcileri eşlik etti.

Dün akşam saatlerinde Maliye Bakanlığında gerçekleşen görüşmede, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataövde hazır bulundu.

Gündemde, Girne bölge okullarının sıkıntıları yer aldı.

Görüşmede ilk olarak, okulların açılmasının üzerinden bir ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen, Girne’de 83 öğrencinin yeterli sınıf ve okul olmadığından okula gidememesi konusu ele alındı.

SERDAR DENKTAŞ, GÖREVE GELİR GELMEZ OKULA GİDEMEYEN 83 ÖĞRENCİNİN EĞİTİMLERİNE DEVAMI İÇİN TEDBİR ALDI

Eğitim Bakanlığına vekâlet eden Serdar Denktaş, göreve gelir gelmez ilk olarak okula gidemeyen 83 öğrencinin eğitimlerine devamı için tedbir aldı. Bu bağlamda Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Anaokulu’nda boş olan sınıflar bugün itibarıyla kullanılmaya başlandı. Öğretmen kadroları da tamamlandı ve öğrenciler ders başı yaptı. Bu durum geçici bir süre olacak, mevcut okullarda yapılan ek sınıfların bitmesi ile birlikte öğrenciler kendi okullarına devam edecek.

Bunun dışında Girne’ye yeni okul yapımı konusundaki girişimler konuşuldu. Girne liman yolunda 6 dönümlük bir arazi okul yapılması için Bakanlar Kurulu’nca tahsil edildi.

Bir diğer konu ise, Karakum bölgesinde karkas durumundaki ortaokulun bitirilmesi için girişim başlatıldı.

Gelişmeler çerçevesinde, Çatalköy ilkokul binasının yenilenmesi ve ek bina yapılması için uzlaşıya varıldı. Girne’de okul yapılması için başka arazilerin tahsis edilmesi için araştırmalar başlatıldı.

DENKTAŞ

Eğitim Bakanlığına vekâlet eden Serdar Denktaş, önemli olanın çocukların eğitim hakkı olduğunu vurgularken, mali acıdan değil ancak yer konusunda sıkıntıların var olduğunu kaydetti.

Denktaş, “Mali açıdan bir sıkıntımız yok. Ve biz artık kendi kaynaklarımızla bunu sağlayabileceğiz. Ancak arazi açısından sıkıntılıyız. Ne zaman ‘Girne’de yer bulun’ desem karşılığını almıyorum. Şimdi işte söz konusu yerler masada” dedi.

Birkaç ilkokul yerine kampus tarzı tek bir ilkokul yapmanın daha doğru olacağına da inanç belirten Serdar Denktaş, artık ülkede bu konuların gündeme getirilmesi gerektiğini de kaydetti.

 ELCİL: “EĞİTİM ADINA ATILAN ADIMLARDAN SENDİKA OLARAK MUTLU OLDUK”

Eğitim adına atılan adımlardan sendika olarak mutlu olduklarını ifade eden KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Denktaş’ın görevi devralır almaz sorunlara ivedilikle çözüm ürettiğini belirtti.

Görüşmede, ayrıca Girne’nin özel bir ilgi beklediğini kaydeden KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Girne’nin nüfusunun son zamanlarda daha da kalabalıklaştığına dikkati çekerek, bu durumun okul eksikliğini de meydana getirdiğini, üstelik 1974’den sonra bölgeye sadece bir ilkokul, bir de ortaokul yapıldığını hatırlattı.Elcil, bugün atılan adımların sevindirici olduğunu kaydetti.

Heyet, Serdar Denktaş’a duyarlılığından ötürü teşekkür ederken, trafik başta olmak üzere var olan tüm sıkıntıları gündemlerine taşıdı, fikir teatisinde bulundular.

Kaynak: Kıbrıs Postası

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.