banner913
banner932
banner1012

Çocukların okul heyecanı

banner1020

Üç aylık tatil bitti, ilköğretimde ders zili çaldı

banner974
Çocukların okul heyecanı

banner971

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı İlköğretim Dairesi’ne bağlı okullarda 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı ilk ders zili dün çaldı.
Genel Ortaöğretim Dairesi ile Mesleki Teknik Öğretim Dairesi bünyesindeki ortaokul ve liseler ise bugün açılıyor.
Genel orta eğitim ve mesleki teknik okullar 7 Haziran’da, ilkokullar ise 13 Haziran’da tatile girmişti.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit yeni eğitim öğretim yılının açılışında ilk ders zilini Lefkoşa Atatürk İlkokulu’nda çaldı.
İstiklal Marşı ve andın okunmasının ardından öğrenci, öğretmen ve velilere seslenen Bakan Özyiğit uzun yıllar Atatürk İlkokulu’nda görev yaptığını ve okul müdürlüğü döneminde öğretmen arkadaşları ile birlikte canla başla çalışarak birçok şey gerçekleştirdiklerini belirterek, o gün olduğu gibi bugün de canla başla çalışacaklarını, tek hedeflerinin öğrencileri geleceğe daha iyi hazırlamak olduğunu ifade etti.


Ülkenin geleceğini oluşturacak çocuklar sayesinde ülkede insanların el ele, kol kola girip nereden geldiğine bakmadan hep birlikte kardeşçe dostça yaşayacaklarını vurgulayan Özyiğit, önemli bir görev üstlenen öğretmenlerin yetiştireceği çocuklarla ülkenin geleceğinin çok daha aydınlık olacağına dikkat çekti.
Daha önce yapıldığı gibi hiçbir bahanenin arkasına saklanmadığını ve eğitimde bir takım sıkıntıların var olduğunu açıkça dile getirdiğini söyleyen Özyiğit, bu sıkıntı ve sorunların el birliği ve iyi niyet ile aşılacağına dikkat çekti. 
Özyiğit, “Şimdi daha çok çalışarak kısa sürede var olan sorunları çözüp sizlere daha sağlıklı bir eğitim ortamı sağlayacağız” dedi ve bilimsel, demokratik, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda bu yoldan ödün vermeden eğitime yön vermeye devam edeceklerini yineledi.

Özyiğit ayrıca eğitimin bu yıl tartışılması gerektiğini ifade ederek, yapılacak tartışmaların sonucunda ortaya çıkacak uzlaşıları yasal çerçeveye oturtarak ülke geleceğini doğru zeminde şekillendireceklerini de sözlerine ekledi.
Cemal Özyiğit konuşmasının sonunda okulun ilk gününde bu heyecanı daha önce görev yaptığı okulda yaşamak istediğini bu yüzden de çok mutlu olduğunu kaydederek, yeni eğitim öğretim yılının ülkeye hayırlı olmasını ve başarılarla dolu bir yıl geçmesini temenni etti. 


 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.