banner913
banner932
banner1012

"Bakanlık okulların öğretmensiz açılmasına neden olacak"

banner1020

banner974
"Bakanlık okulların öğretmensiz açılmasına neden olacak"

banner971

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), öğretmen sınavları ve atamalarıyla ilgili Kamu Hizmeti Komisyonu’nun (KHK) belirlediği prosedüre uymayan Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın, okulların öğretmensiz açılmasına neden olacağını savundu.

KTÖS Örgütlenme Sekreteri Uğur Erilen, yazılı açıklamasında, Milli Eğitim Bakanı Berova’nın eğitimdeki sorunlara çözüm bulmadan tatil için yurtdışına giderken, öğretmenlerin yer değiştirme listesini Kamu Hizmeti Komisyonu’na teslim etmediğini, KHK’nın müdür ve müdür muavini yer değiştirmeleri için Eğitim Bakanlığı’na yönelttiği sorulara cevap vermediğini ileri sürdü.

Erilen, KHK’nın, listeleri teslim almadan, listeleri inceleyip onay vermeden ve sakıncalı bulduğu yerler için sorduğu sorulara yanıt alamadan nasıl münhal açacağını sordu.

KHK’nın 26 ve 28 Temmuz tarihli genelgeleriyle 9 -10 Eylül tarihlerinde öğretmen sınavlarının yapılacağını açıkladığını anımsatan Erilen, bunun bilinmesine rağmen sınava kayıt olan öğretmenlerin diplomalarını inceleyecek kurum olan Talim ve Terbiye Dairesi’nin incelediği diplomaları ancak 23 Ağustos’ta teslim ettiğini ifade etti. Erilen, şöyle devam etti:

“KHK bu kadar kısa sürede hazırlığını yapabilir mi? Yoksa Eğitim Bakanlığı’nın bu gecikmesinden dolayı, KHK personeli hafta sonu mesai çalışarak mı hazırlık yapacak? Sn. Bakan sebep olduğu bu gecikme ile devleti maddi ve manevi zarara soktuğunun farkında mı?

Tatil gerçekten işini aşk ile yapanın hakkıdır. Sorunları çözmeden, Eğitim Bakanlığı’nın bürokratik işlerini yoluna koymadan tatil bir hak değil, kaytarmadır. Bu kaytarmanın cezasını Sn. Bakan değil,  eğitime öğretmensiz başlayacak olan çocuklarımız çekecektir.

Sn. Bakanı duyarsızlığından dolayı protesto eder, eğitimden anlamayan, sorumluluklarının farkında olmayan birinin hâlâ daha neden eğitim bakanı olarak orada oturtulduğunun yanıtını bulamadığımızı vurgularız.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.