banner913
banner932
banner1012

17 yılda 46 yeni cami, 40 yılda 15 yeni okul

banner1020

KTÖS Yönetim Kurulu üyesi Uğur Erilen, son 17 yılda 46 yeni cami inşa edilmesine rağmen, 1974’ten günümüze 15 yeni okul inşa edildiğine dikkat çekti

banner974
17 yılda 46 yeni cami, 40 yılda 15 yeni okul

banner971

KTÖS Yönetim Kurulu üyesi Uğur Erilen, ülkede cami sayısının okul sayısını geçtiğini, söyleyerek, “Merkezileştirme adı altında köyler okulsuz bırakılırken, ekonomik akıl bahane edilerek daha fazla okulun kapatılması gündemdedir. 162 okula karşılık 212 cami vardır” diye konuştu. 
Son 17 yılda 46 yeni cami inşa edilmesine rağmen, 1974’den günümüze 15 yeni okul inşa edildiğini belirten Erilen, “Haziran ayında belirlediğimiz 48 tane okulumuzun tadilat tamirat işleri ile ilgili yeterli bir çalışma yapılmamıştır. Birçok okula teknolojik yatırım yapılmamakla birlikte, okullara ihtiyaçları için sponsor bulmaları önerilmiştir. Camiye, ilahiyata, hacıya, hocaya, cemaate para bulan devlet, kendi okulunun inşasına, tamiratına, yeterli öğretmen kadrosuna para bulamıyor” dedi. 
Akademik çalışma takvimi ve okulların çalışma saatlerinin halen oluşturulmadığını dile getiren Erilen, hükümet şimdiden önerisini açıklaması ve kamuoyu vicdanı ile uzlaşması gerektiğini belirtti. 
Erilen, Atatürk Öğretmen Akademisi konusunda Milli Eğitim ve Kültür Bakanının yaptığı açıklamaların çelişkili olduğunu iddia etti. 
Erilen, “Göreve geldiği günden beri eğitimden anlamadığını her icraatıyla ortaya koyan Bakanın şuursuzca AÖA’yı kapatma gayretinin arkasında toplumun yaşam algısı üzerinde yapılan mühendisliğin izleri vardır. AKP’nin imamları Öğretmen Akademisini kapatıp, toplumun varlığını sonlandırmak istemekte, Bakan da koltuk hesapları ile buna hizmet etmektedir” iddiasında bulundu. 
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ADNAN - 7 yıl önce
Bara pavyona meyhaneye kiliseye destek veren kös okullara ve eğitime destek versin. Bak ben senin kiliseye verdiğin desteğe karışıyormuyum. Önce insan olun