banner913
banner932
banner1012

Yılın ilk yarısında 71 gazeteci öldürüldü

banner1020

Basın Amblem Kampanyası (PEC), yılın ilk 6 ayında 24 ülkede 71 gazetecinin öldürüldüğünü duyurdu.

banner974
Yılın ilk yarısında 71 gazeteci öldürüldü

banner971

 

Birleşmiş Milletlerde (BM) özel danışmanlık statüsüne sahip, merkezi Cenevrede bulunan sivil toplum kuruluşu Basın Amblem Kampanyası (PEC), yılın ilk 6 ayında 24 ülkede 71 gazetecinin öldürüldüğünü duyurdu.

TERÖRİST SALDIRIDA 24 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ

PEC 2014 raporuna göre, geçen yılın ilk 6 ayına kıyasla yüzde 7 artış yaşanan gazeteci ölümlerinde Ortadoğunun başı çektiğini, terörist saldırıları sonrasında sonucunda ise 24 gazeteci öldürüldü.

Raporda, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesi gazeteciler için en ölümcül bölge. Yılın ilk yarısında, Libyada 8, Yemende 6, Irakta 6, Suriyede 2 ve Gazzede 1 olmak üzere 23 gazeteci öldürüldü bilgisi verildi.

EN TEHLİKELİ BÖLGE AVRUPA

Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesini Latin Amerikanın takip ettiği ve Meksikada 4, Honduras, Guatemala ve Brazilyada üçer, Kolombiyada 2, Paraguay ve Dominik Cumhuriyetinde birer gazeteci olmak üzere 17 gazetecinin öldürüldüğü belirtildi.

Gazeteciler için yılın ilk 6 ayında üçüncü en tehlikeli bölgenin ise Avrupa olduğu açıklandı. Avrupada bu yıl şimdiye kadar Fransada Charlie Hebdo saldırı sonrasında 8 gazeteci, çatışmaların devam ettiği Ukraynada 4 ve Polonyada ise 1 gazeteci olmak üzere 13 gazetecinin öldürüldüğü bildirildi.

Afrika kıtasında ise 9 gazetecinin öldürüldüğü ve Güney Sudanda 6, Somali, Kenya ve Demokratik Kongo Cumhuriyetinde ise birer gazetecinin öldürüldüğü belirtildi.

Asya kıtasında Filipinlerde 3, Hindistan ve Pakistanda ikişer ve Afganistan ve Endonezyada ise birer gazeteci olmak üzere kıtada 9 gazetecinin öldürüldüğü açıklandı.

PEC, geçen sene dünya genelinde 32 ülkede 138 gazetecinin öldürüldüğünü açıklamıştı ve 16 gazeteci İsrailin Gazze saldırılarında öldürülmüştü.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.