banner913
banner932
banner1012

Yeni Zelanda'da Yüzlerce Balina Karaya Vurdu

banner1020

Yeni Zelanda'da karaya vuran yaklaşık 300 pilot balina telef oldu.

banner974
Yeni Zelanda'da Yüzlerce Balina Karaya Vurdu

banner971

Ülkenin Güney Adası'ndaki Altın Körfez bölgesinde yaşanan olayda onlarca gönüllü balinaları kurtarmak için seferber oldu.


Karaya oturan balinaların deniz yükselinceye kadar hayatta kalabilmesi için sahil koruma görevlileri ve 300'e yakın gönüllü tarafından üstlerine ıslak örtüler serilip kovalarla su döküldü.

Balinaları suya döndürmek için görevliler ve gönüllüler yoğun çaba harcarken 100 civarında balinanın kurtarıldığı bildirildi.

Balinaların karaya oturmasıyla ilgili iki teori

Balinaların neden karaya oturduğu henüz bilinmiyor ancak uzmanlar iki teori üzerinde duruyor. Bunlardan biri balinaların avlarını sığ sulara kadar kovalaması ve denizin çekilmesiyle geldikleri bölgeye dönememesi, diğeri ise gruplarındaki hasta bir balinayı korumaya çalışmaları olarak açıklanıyor.

Dünyada balinaların karaya oturması vakaların en yaygın görüldüğü ülkelerden biri olan Yeni Zelanda'da 2009 yılında Chatham Adaları yakınında 100'den fazla pilot balina telef olmuştu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.