banner913
banner932
banner1012

Yemen'de parti genel merkezine saldırı

banner1020

Devrik lider Ali Abdullah Salih'in başkanlığını yaptığı Genel Halk Kongresi Partisi'nin merkezine hava saldırısı düzenledi.

banner974
Yemen'de parti genel merkezine saldırı

banner971
googletag.cmd.push(function() { googletag.display(dfp-haber-ici); });

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, koalisyon güçleri tarafından, Genel Halk Kongresi Partisinin başkent Sanadaki genel merkezine ve yakınlarında bulunan Salihin yeğeni eski İstihbarat Şefi Yarbay Ammar Muhammed Abdullah Salihin evine hava saldırısı düzenlendi.

Saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair bilgi verilmedi.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, ordu ve güvenlik güçlerindeki yeniden yapılandırma çalışmaları çerçevesinde, eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salihin yeğeni olan eski İstihbarat Şefi Yarbay Ammar Muhammed Abdullah Salihi Yemenin Etiyopya Büyükelçiliğinde askeri ataşeliğe getirmişti.

Husilerin Yemendeki ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Martta Kararlılık Fırtınası adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Yemende Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisanda sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık Umuda Dönüş operasyonunun başladığı bildirilmişti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.