banner913
banner932
banner1012

Yemen'de devrik lider öldürüldü

banner1020

Yemen'de devrik devlet başkanı Ali Abdullah Salih öldürüldü. Yemen eski devlet başkanı Ali Abdullah Salih'in öldürüldüğü lideri olduğu Genel Halk Kongresi partisi tarafından da doğrulandı

banner974
Yemen'de devrik lider öldürüldü

banner971

Yemen'de Şii Husilere ait televizyon eski devlet başkanı Ali Abdullah Salih'in öldürüldüğünü duyurmuştu.

Salih'in hayatını kaybettiği partisi Genel Halk Kongresi tarafından da doğrulandı. 

Genel Halk Kongresi partisi üst düzey yetkilisi AA'ya yaptığı açıklamada, Husilerin, eski Yemen devlet başkanı Ali Abdullah Salih'in konvoyunu, Sana yakınlarında durdurarak öldürdüğünü belirtti.

Yemen'in başkenti Sana'da Husilerin, devrik lider Ali Abdullah Salih'e ait eski iki evin yağmalandığı iddia edilmişti. 

Yemen'in başkenti Sana'da son altı günde yaşanan çatışmalarda 125 kişi öldü, 238 kişi yaralandı.

Yemen'in başkenti Sana'da Husi milislerle eski devlet başkanı Ali Abdullah Salih'in destekçileri arasında son 6 gündür yoğun çatışmalar yaşanıyor. 

CESET TORBASI BULUNAMIYOR 

Yemen hükümetini destekleyen Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçleri de Husi milislerinin mevzilerine hava operasyonları düzenledi.

Husi milislerse Salih'in başkenteki evini bombalamıştı Çatışmalar nedeniyle kentte ölü sayısı hızla artarken Uluslararası Kızılhaç Örgütü ceset torbası bulmakta güçlük çekildiğini duyurdu.

HUSİLERLE İTTİFAKI BOZMUŞTU 

Halkın dışarı çıkamadığı ve büyük gıda sıkıntısı yaşandığı belirtiliyor. Husi milisler ve eski devlet başkani Salih'i destekleyenler daha önce Yemen hükümetine karşı birlikte hareket ediyordu.

Ancak bu ittifak bozuldu ve Ali Abdullah Salih hafta sonunda Suudi Arabistan önderliğindeki kaolisyon güçlerine anlaşma önerisinde bulunmuştu.

Bu teklife koalisyon güçleri de sicak bakmıştı. İran'in desteklediği Husi milislerse teklifi ihanet olarak nitelemişti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.