banner913
banner932
banner1012

Ülkesinde "yaşayan efsane" ilan edildi

banner1020

Kuzey Kore'de Devlet Başkanı Kim Jong-un'un ilk kez bir portresi resmi törenlerde yer aldı. Kim bu adımla ülkesinde "yaşayan efsane" seviyesine yükseltindi. Kim Jong-un'un portresi, Kuzey Kore'yi ziyaret eden Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel'in portresiyle yan yana yer aldı.

banner974
Ülkesinde "yaşayan efsane" ilan edildi

banner971

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, Kore Yarımadasındaki mevcut durum hakkında fikir alışverişinde bulundu.

  • Kuzey Kore'nin Kore Merkez Haber Ajansı'nın (KCNA) haberine göre, Pyongyang ziyaretinin 2. günde Diaz-Canel ile Kim, "çeşitli alanlarda karşılıklı değişim ve iş birliğini hayata geçirmenin yolları konusunda derinlemesine görüşme gerçekleştirdi."

  • 3

    Ülkelerindeki durumla ilgili birbirlerini bilgilendiren iki liderin, "sosyoekonomik kalkınmada kazanılan başarı ve tecrübeler", Kore Yarımadası'ndaki durum ve uluslararası ilişkiler gibi çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunduğu kaydedildi.

  • 4

    Görüşmenin ardından akşam yemeği yiyen Kim ve Diaz-Canel, daha sonra kitlesel oyun gösterisi izledi.

  • 5

    İlk yurtdışı turu kapsamında Rusya'nın ardından Kuzey Kore'ye resmi ziyarette bulunan Diaz-Canel, eşi ile pazar günü başkent Pyongyang'a ulaşmıştı.

  • 6

    Paekhwawon Devlet Konuk Evi'nde dün yüz yüze görüşen iki lider, ülkelerinin ortak sosyalist geçmişlerine işaret ederek aralarındaki dayanışmanın sürdürülmesi temennisini dile getirmişti.

  • 7

    Diaz-Canel, Raul Castro'nun görev süresinin dolmasının ardından ulusal meclis tarafından 18 Nisan'da devlet başkanlığı görevine seçilmişti.

  • 8

    Diaz-Canel, Küba Devrimi'nin başından bu yana devlet başkanlığı görevine getirilen Castro ailesi dışındaki ilk isim olmuştu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.