banner913
banner932
banner1012

Üç kasırga art arda ilerliyor

banner1020

Atlas Okyanusu'nda tarihin kayda geçen en büyük kasırgası olan Irma, Küba ve ABD'nin Florida eyaletine hız kesmeden devam ediyor. Turks ve Caicos adaları ile Karayipler'de büyük yıkıma neden olan Irma Kasırgası şu ana kadar 14 kişinin ölümüne neden oldu. Bölgedeki ülkeler Irma'nın yaralarını sarmaya çalışıyor. Ancak Atlas Okyanusu'nda Irma Kasırgası yalnız değil. Onu, Katia ve Jose kasırgaları takip ediyor.

banner974
Üç kasırga art arda ilerliyor

banner971

Ulusal Kasırga Merkezi, Irma, Katia ve Jose kasırgalarının bir arada görüldüğü uydu fotoğraflarını yayımladı.

Fotoğraflarda üç kasırga bir arada görülüyor. Şiddetli bir rüzgardan kasırgaya dönüşen Katia Meksika kıyılarını vururken, Atlas Okyanusu'nda tarihin kaydettiği en güçlü olan kasırgası Irma, Karayipleri yerle bir ederek Küba ve Florida'ya doğru ilerliyor.

Irma'nın hemen ardından Jose Kasırgası da Atlas Okyanusu'ndan karaya doğru hızla ilerliyor.

Ulusal Kasırga Merkezi, 2010 yılından bu yana ilk kez üç kasırganın aynı zaman diliminde Atlas Okyanusu'nda görüldüğünü açıkladı.

Katia Kasırgası 297 kilometre hızla Meksika Körfezi'ne doğru ilerliyor. Katia Kasırgası'nın karaya ise 120 kilometre hızla ulaşacağı tahmin ediliyor.

Katia Kasırgası'nın petrol üretimi yapılan Veracruz eyaletine bu gece ya da yarın ulaşması bekleniyor. Atlas Okyanusu'nda şiddetli bir rüzgar olarak esen Katia çarşamba günü kasırgaya dönüştü.

Ulusal Kasırga Merkezi, Atlas Okyanusu'nda şiddetli rüzgar olarak esen Jose'nin de 1'inci derece kasırgaya dönüştüğünü açıkladı.

Katia ve Jose, 5 kategoriye yükselen Irma Kasırgası kadar ölümcül değil. Karayipler'den Küba ve ABD'nin Florida eyaletine doğru ilerleyen Irma Kasırgası şimdiye kadar 14 kişinin ölümüne neden oldu. İngiltere toprağı olan Turks ve Caicos adalarının açıklarında, dalga boyları 11 metrenin üzerine çıktı.

2010'daki büyük depremin yaralarını sarmaya çalışan Haiti'de de Irma Kasırgası nedeniyle altyapı önemli zarar gördü.

Irma Kasırgası ABD'ye doğru ilerlerken, Florida eyaletinin sahil bölgelerinde yaşayan yaklaşık 500 bin kişinin tahliye çalışmaları devam ediyor.

Saatte 300 km hızla ilerleyen Irma Kasırgası'nın hızı ise ana karaya yaklaştıkça bir miktar düştü. Saatte 270 kilometreye gerilen Irma Kasırgası'nın kategorisi 5'ten 4'e indi.

Kızılhaç örgütü şu ana kadar 1.2 milyon kişinin Irma Kasırgası'ndan etkilendiğini, ilerleyen günlerde bu sayının 26 milyona çıkacağını duyurdu. Bazı uzmanlar ise 37 milyon insanın Irma Kasırgası'ndan zarar görebileceğini belirtiyor.

Irma'nın şu ana kadar vurduğu yerler:

Barbuda: Bu küçük ada neredeyse yaşanamaz hale geldi. Yerleşim yerlerinde ve altyapıdaki hasar boyutunun yüzde 95'i bulduğu belirtiliyor. Barbuda Başbakanı Gaston Browne, kasırganın 100 milyon dolarlık bir maliyet ortaya çıkardığını açıkladı.

St Martin: Fransa ve Hollanda arasında bölünmüş olan bu adada ise Hollanda'ya ait olan tarafta büyük bir tahribat meydana geldi. Adada 5 kişi yaşamını yitirdi.

Porto Riko: ABD toprağı olan Porto Riko'da 6 bin üzerinde kişi barınaklarda yaşamaya başladı. Adanın büyük kısmında elektrik kesintileri yaşanıyor.

Virgin Adaları: Altyapıda büyük hasar meydana geldi. 4 kişi hayatını kaybetti.

Anguilla: İngiltere toprağı olan bu adada da bir kişi öldü. Bir görgü tanığı "Adamız nükleer saldırıya uğramış gibi gözüküyor" açıklaması yaptı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.