banner913
banner932
banner1012

Trump’tan flaş atama! Büyük tartışma koparacak…

banner1020

ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump, damadı Jared Kushner'i başdanışmanlarından biri olarak atadı. Trump'ın seçim kampanyasında önemli bir rol oynayan Kushner, hem içişleri hem de dışişleri konularında danışmanlık yürütecek.

banner974
Trump’tan flaş atama! Büyük tartışma koparacak…

banner971

vanka Trump ile evli olan Kushner, geniş bir yelpazede ticari faaliyet yürütüyor ve temel olarak gayrimenkul alanında çalışıyor.

Demokratlar, akraba kayırmacılığı ve potansiyel anlaşmazlıklara dikkat çekerek, atamanın gözden geçirilmesini talep etti.

Temsilciler Meclisi Hukuk Komitesi üyeleri, Adalet Bakanlığı’na ve Hükümet Etik Kurulu’na devreye girme çağrısında bulundu.

Fakat Trump’ın ekibi, yetkililerin akrabalarına iş vermesini engelleyen yasanın, Beyaz Saray’daki pozisyonlar için geçerli olmadığını savunuyor.

1 KURUŞ BİLE ALMAYACAK

İngiliz Daily Mail gazetesi, Trump gibi milyarder olan Kushner’ın “akraba kayırmacılığı” suçlamalarıyla karşı karşıya kalmamak adına bu görev için 1 kuruş bile almayacağını yazdı. Trump’ın geçiş takımından yapılan açıklamada da, yönetim için görev yapacak olan Kushner’ın maaş almamayı tercih ettiği ifade edildi.

Cumhuriyetçi Donald Trump, 20 Ocak’ta 45’inci ABD Başkanı olarak Beyaz Saray’a çıkacak.

FOTO: REUTERS

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.