banner913
banner932
banner1012

Sahile vuran çantalardan kokain çıktı

banner1020

İngiltere'nin Norfolk kentinde, sahile vuran çantalardan 360 kilogram kokain çıktı

banner974
Sahile vuran çantalardan kokain çıktı

banner971

İngiltere Ulusal Suç Ajansından (NCA) yapılan açıklamada, ülkenin doğu  kıyısındaki Norfolk'ta sahile vuran çantalarda, 50 milyon sterlin değerinde 360  kilogram kokain bulunduğu bildirildi.

Kentin Hopton Bölgesi'nde sahilde birkaç çanta bulan bir vatandaşın  ihbarı üzerine harekete geçen emniyet birimlerinin yaptıkları incelemede,  çantalarda kokain olduğunu tespit ettiği ifade edildi. Araştırmayı genişleten  emniyet birimlerinin dün de kentin Caister Bölgesi'nde yine sahile vuran kokain  dolu paketlere ulaştığı kaydedildi.

Çantaların sahile nasıl ulaştığı sorusuna cevap arayan NCA ekiplerinin  soruşturmayı Norfolk polisi, sınır gücü emniyeti ve sahil koruma birimleriyle iş  birliği halinde sürdürdüğü açıklandı.

Geçen yıl İrlanda'nın batı sahilinde bulunan bir kapsülden de yaklaşık  4 milyon 500 bin sterlin değerinde kokain çıkmıştı. 2008'de de İngiltere'nin  güney batı ucundaki Cornwall kentinin sahillerine toplam değeri 7 milyon sterlini  bulan bir dizi paket vurmuştu.

İngiliz güvenlik birimlerinin bugüne kadar tek seferde ele geçirdiği  en büyük kokain miktarı ise 3 ton olmuştu.

2015 yılında İskoçya açıklarındaki "MV Hamal" adlı teknede ele  geçirilen 500 milyon sterlinlik kokainle bağlantılı olarak 2 Türk uyruklu  yakalanmış ve 20 yıl hapse mahkum edilmişti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.