banner913
banner932
banner1012

“Referandum kararı AİHM'e götürülebilir”

banner1020

Avrupa Konseyi Başkanı Thorbjorn Jagland Yüksek Seçim Kurulu'nun referandumun iptaline ilişkin verdiği kararın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürülebileceğini söyledi

banner974
“Referandum kararı AİHM'e götürülebilir”

banner971

Avrupa Konseyi Başkanı Thorbjorn Jagland hiçbir uluslararası kuruluşun herhangi bir ülkede bir referandumu geçersiz saymasının mümkün olmadığını belirtti. 
Ancak Yüksek Seçim Kurulu'nun iptal taleplerini ret kararıyla ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuruda bulunulabileceğini söyledi. 
Jagland mahkemenin şimdiye kadar bir halk oylamasıyla ilgili yargı kararının bulunmadığını hatırlattı.
İDAM CEZASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA 
Avrupa Konseyi Başkanı Thorbjorn Jagland idam cezası tartışmalarına da değindi. Avrupa Konseyi üyesi bir ülkenin idam cezası uygulamasının mümkün olmadığını vurguladı. 
Bu konunun Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin temel unsurlarından biri olduğunu belirten Jagland, "İdam cezasını yeniden getirmek isterseniz Avrupa Konseyi üyesi olamazsınız" dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.