banner913
banner932
banner1012

Panda dışkısından peçete üretildi

banner1020

Çin’de geri dönüşüme kazandırılan panda dışkılarından peçete ve tuvalet kağıdı üretildi.

banner974
Panda dışkısından peçete üretildi

banner971

 

 

 

Çin Komünist Partisinin resmi yayın organlarından "Global Times"ın haberine göre, ülkenin güneyindeki Sıçuan eyaletinde bir şirket, Çıngdu kentindeki Büyük Panda Koruma va Araştırma Merkezi ile panda dışkıları ve bambu atıklarının geri dönüşüme kazandırılması için anlaştı. 

Şirket, merkezden toplanan dışkı ve bambu atıklarını yıkama ve dezenfekte işlemlerinden geçirerek üretilecek materyal için gerekli standartların elde edilmesini sağlıyor. 

Atıklar, tuvalet kağıdı ve peçeteye dönüşmeden önce girdikleri geri dönüşüm sürecinde kaynama, pastörize edilme, liflerin ayrılması gibi 60’a yakın işlemden geçiyor.

Şirket Başkanı Yang Çaolin, günde ortalama 30 kilogram besin tüketen ve 10 kilogram dışkı çıkaran pandaların, yedikleri bambulardaki şeker ve diğer besin maddelerini sindirdiğini, geriye tuvalet kağıdı ve peçete üretiminde kullanılan lifleri bıraktığını belirtti. 

Yang, “Pandalar kendi istediklerini alıyor, biz de kendi istediğimizi alıyoruz, kazan-kazan yöntemi” ifadelerini kullandı. 

Peçete, kağıt havlu ve tuvalet kağıtlarının Panda Poo markasıyla satışa sunulduğunu kaydeden Yang, bir paket peçetenin 43 yüene ( yaklaşık 25 TL) satıldığını bildirdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.