banner913
banner932
banner1012

O şehir düştü

banner1020

Aralarında El Kaideye bağlı Nusra Cephesinin de yer aldığı İslamcı gruplar, Suriyede iç savaş başladığından bu yana ilk kez İdlib şehrini ele geçirdi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütünün...

banner974
O şehir düştü

banner971

Aralarında El Kaideye bağlı Nusra Cephesinin de yer aldığı İslamcı gruplar, Suriyede iç savaş başladığından bu yana ilk kez İdlib şehrini ele geçirdi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütünün bildirdiğine göre; radikal dinciler, Suriyenin kuzey batısındaki aynı adlı vilayetin başkenti olan İdlibi alarak Rakkadan sonra ikinci vilayetin de kontrolünü ele geçirmiş oldu.

ŞEHRİN KONTROLÜNÜ TAMAMEN ELE GEÇİRDİLER

Suriyede İdlib şehrinin ele geçirilmesi amacıyla kurulan muhalif çatı birliği Fetih Ordusunun komutanlarından Usame Ebu İbrahim, AA muhabirine, birleşik muhalif birliklerin beş günden bu yana İdlib kentinde Esad güçlerinin bulunduğu bina ve kararghlara ağır silahlarla düzenlediği saldırılar sonucunda bugün şehrin kontrolünü tamamıyla ele geçirdiğini söyledi.



FETİH ORDUSU: HALK GÜVENLİ BÖLGELERDE

Rejimin hava saldırılarına karşı halkın güvenli bölgelere taşındığını ifade eden İbrahim, Şehir müzesi, hava istihbarat şubesi, kent terminali, İdlib merkezi ceazevi, valilik binası, şehir postanesi, cinayet şube büro amirliği ve birçok askeri ve güvenlik güçlerinin karargah olarak kullandığı yerlerin kontrolünü sağladık dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.