banner913
banner932
banner1012

New York’ta yeni Türk Evi için temel atıldı

banner1020

Türkiye, New York'ta BM Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğunun hizmet ofislerinin yanı sıra, konferans, sergi salonları ve oditoryumun yer alacağı 32 katlı Yeni Türkevi Binası için temeli atıldı

banner974
New York’ta yeni Türk Evi için temel atıldı

banner971

Türkiye, artan itibarıyla paralel şekilde New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğunun hizmet ofislerinin yanı sıra, konferans, sergi salonları ve oditoryumun yer alacağı Yeni Türkevi Binası'nın hayata geçirilmesi için dün Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla temeli atıldı.

New York şehrinin en mutena bölgesinde yer alan BM Genel Merkezi'nin hemen karşısındaki mevcut Türkevi Binası'nın yıkılması sonrasında yerine 32 katlı bir gökdelen inşa edilmesi projesinin 2021 yılında tamamlanması öngörülmekte.

Türkiye eski Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil’in bakanlığı döneminde bir uluslararası şirketten 3,500,000 $ a satın alınan bina New York’un en önemli noktalarından birinde bulunmakta. New York 1. Cadde ve 46. Cadde’nin köşesinde Türk ve ABD Delegasyonu ile KKTC Temsilciliği’nin de olduğu bu yerin New York’un en değerli noktası olduğu ifade ediliyor. Binanın yerinin şu anki değeri 50,000,000 $ olduğu tahmin ediliyor.

LALE ŞEKLİNDE YÜKSELECEK!

Yeni Türkevi, Birleşmiş Milletler binasının hemen karşısında New York'un en merkezi  yerlerinden birinde yapılıyor. 36 ay içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.  32 kat yüksekliğinde olacak.Yaklaşık 20 bin metrekare alana sahip olacak Yeni Türkevi Binası, 171  metre yükseklikle de hemen karşısındaki BM binası, yanındaki UN Plaza ve ABD'nin  BM Daimi Temsilciliğini gölgede bırakacak. BM Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğunun yanı sıra 200  kişilik oditoryum, toplantı ve sergi salonları, 20 araçlık otopark ve üstünde  lojmanların yer alacağı yeni Türkevi binası birçok hizmeti aynı anda verebilecek  dinamik ve güvenlikli bir bina olacak.

Yeni Türkevi Binası'nın projesi Amerikan mimarlık firması Perkins  Eastman tarafından tasarlandı. Baş mimarı Jonathan Stark, Türkiye'ye gidip  inceleme yaptıktan sonra projeye son halini verdi.Başta Selçuklu olmak üzere geleneksel Türk mimari motifleri taşıyan,  lale şeklinde gökyüzüne yükselecek Yeni Türk Binası, Downtown Manhattan, East  River ve Long Island City'den görülebilecek.Bina, dünyanın en önemli şehirlerinden New York'un silüetine  eklenecek, Türk kültürü, tarihi ve çeşitliliğini yansıtacak simgesel bir gökdelen  şeklinde tasarlandı. Yağmur sularının biriktirilerek kullanılmasına olanak sağlayacak depo  sistemi ve yeşil bina kapsamında "Leed Silver" sertifikasına sahip olacak bina  çevre dostu gökdelen özelliği taşıyacak

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.