banner913
banner932
banner1012

Nepal'de sel felaketi

banner1020

Nepal'in güneyinde şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanda en az 47 kişi yaşamını yitirdi. Yaşanan felakette 24 kişi ise kayıp.

banner974
Nepal'de sel felaketi

banner971

Cuma gününden bu  yana süren şiddetli mason yağmurlarının heyelanlara neden olduğu ve ülkenin  güneyindeki 9 kentte en az 47 kişinin hayatını kaybetti.

Yağışların yol açtığı seller ve toprak kaymaları nedeniyle 24 kişinin  kaybolduğunu ifade eden Karki, yaklaşık 31 bin ailenin de evlerini kaybettiğini  söyledi.

Ölü sayısının artmasından endişe edildiğini vurgulayan yetkililer şiddetli  yağışların sürmesi dolayısıyla kurtarma ekiplerinin çalışmalarında zaman zaman  aksaklık yaşandığını belirtti.

Öte yandan sel ve heyelan kaynaklı birçok bölgede iletişim ve elektrik  kesintisi yaşandığı bildirildi.

Nepal'de haziran ayında başlayan muson mevsimi, eylüle kadar sürüyor.  Ülkede, geçen yıl temmuz ayında muson yağmurlarının yol açtığı sel ve toprak  kaymalarında 75 kişi yaşamını yitirmişti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.