banner913
banner932
banner1012

NATO'dan Kuzey Kore açıklaması

banner1020

NATO Genel Sekreteri, Kuzey Kore'nin küresel bir tehdit oluşturduğunu ve bu nedenle küreselsel bir yanıt verilmesi gerektiğini ifade etti.

banner974
NATO'dan Kuzey Kore açıklaması

banner971

İngiliz televizyon kanalı BBC'nin sorularını yanıtlayan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Kuzey Kore'nin umursamaz davranışlarının küresel bir tehdit olduğunu ve NATO'nun da dahil olduğu küresel bir yanıt verilmesi gerektiğini söyledi. 

Stoltenberg ABD'ye bağlı Pasifik'teki Guam Adası'na Kuzey Kore'nin saldırısı halinde NATO'nun saldırıyla karşılık verip vermeyeceği sorusunu yanıtsız bıraktı. Stoltenberg "Şu anda tamamen bu krize barışçıl bir çözümün nasıl bulabileceğimize odaklandık" dedi. 

Stoltenberg siyasi çözüm için çalışmaya devam etmeli ve Kuzey Kore'ye ekonomik yaptırımlar konusunda baskıyı artırmalıyız ifadelerini kullandı. NATO ve uluslararası toplumun tüm baskısına rağmen Kuzey Kore geçtiğimiz hafta 6'ncı ve en güçlü nükleer testini gerçekleştirmişti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.