banner913
banner932
banner1012

Maria kasırgası 72 bin kişilik adayı yerle bir etti

banner1020

Irma kasırgasının ardından Maria kasırgası 72 bin kişinin vurduğu Dominika adasını vurdu. Ada tarihinin en büyük yıkımlarından birini yaşarken, Dominika Başbakanı Roosevelt Sterrit, "Parayla satın alınabilecek her şeyi kaybettik" dedi. Dominika adasını saatte 260 kilometre hızla vuran Maria kasırgasının kategorisi de 5'inci seviyeye çıktı. Ölü sayısı ise halen bilinmiyor.

banner974
Maria kasırgası 72 bin kişilik adayı yerle bir etti

banner971

Maria kasırgası saatte 260 kilometre hızla karaya ulaştı. Kasırga Karayipler'deki Dominika adasını vurdu.

Dominika Başbakanı Roosevelt Skerrit, kasırga nedeniyle ülkenin "büyük hasara" uğradığını söyledi.

Dominika Başbakanı Skerrit sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Parayla satın alınabilecek her şeyi kaybettik" ifadelerini kullandı.

Başbakan Skerrit, daha önce yaptığı paylaşımlarda kendi evinin de sular altında kaldığını ve çatısının uçtuğunu belirtmiş, "doğanın merhametiyle" sağ kaldığı değerlendirmesinde bulunmuştu.

Kasırgada ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), Maria kasırgasının derecesini "beşinci kategori" olarak güncelledi.

Kasırganın saatte 260 kilometre hızla Karayipler'deki Dominika Adaları'nı vurduğunu açıklayan NHC, Maria'nın Karayipler'de etkili olduktan sonra ABD'nin güneydoğusunda, özellikle Florida'da hayatı tehdit eden Irma kasırgasına benzer bir güzergah izleyebileceği uyarısında bulundu.

Ay başında aynı bölgede etkili olan Irma kasırgası, Karayipler'deki ülkelerin yanı sıra ABD'nin Florida, Georgia, Alabama, Kuzey ve Güney Carolina bölgelerini de etkilemiş yaklaşık 7 milyon kişinin tahliye edilmesine neden olmuştu.

Karayipler'in doğusunda yer alan ada ülkesi Dominika, yaklaşık 72 bin nüfusa sahip.

kasırga dominikayı vurdu ile ilgili görsel sonucu

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.