banner913
banner932
banner1012

Londra'da plastik şişe kullanımını azaltmak için yeni uygulamalar başlıyor

banner1020

banner974
Londra'da plastik şişe kullanımını azaltmak için yeni uygulamalar başlıyor

banner971

Plastik şişe kullanımını azaltmak adına kısa bir süre sonra Londra’nın bir çok bölgesine yerleştiriliyor.

Geri dönüşüm konusunda son zamanlarda bir çok yeni adım atılmıştı fakat bu sefer durum biraz daha ilginç boyuta taşınıyor. Aslında düşündüğünüzde bu fikrin iyi bir çözüm olacağını da anlayabilirsiniz.

Londra belediyesi tarafından 2018 yaz aylarına kadar hazır olmak üzere insanların sıkça ziyaret ettiği Oxford Street gibi sokak ve alışveriş merkezlerine ilk etapda 20 çeşme kurulması planlandı.

Bu uygulama için £750,000 tutarında bir bütçe ayırılmış durumda.

Bunun yanı sıra işletmelerin de kendi çeşme sularını ücretsiz şekilde müşterilerine sunması için yönetmelik hazırlıkları da söz konusu.

Dünya genelinde her dakika 1 milyon plastik şişeli içeceğin satıldığı düşünüldüğünde 2021 yılına kadar yarım trilyon plastik şişenin geri dönüşüm yapılmadığı takdirde çevre kirliliğinin en büyük faktörü olacağı düşünülüyor.

Şubat ayından itibaren ise bazı yemek satan işletmelerin yanınızdaki getireceğiniz boş plastik şişelere yine ücretsiz şekilde su dolduracakları bir uygulamaya başlayacağı öğrenildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.