banner913
banner932
banner1012

Küçüklerin destansı yolculuğu

banner1020

Anne ve babasını özleyen kardeşler, fakir bir köyden eyalet merkezine giden otobüsün şasisinde gizlendi. 80 kilometre sonra fark edilen çocukların seyahati dünya çapında ses getirdi

banner974
Küçüklerin destansı yolculuğu

banner971

Çin’de yatılı okulda okuyan iki çocuk bir otobüsün altında 80 kilometre seyahat etti.

Dünya çapında ses getiren yolculuğun kahramanlarının isimleri Çin resmî medyasında açıklanmadı ancak kardeş çocukların güneydeki fakir Guangxi köyünde yaşadıkları bildiriliyor.

Otobüsün şasisinde gizlenen iki çocuk, özledikleri anne ve babasına ulaşmak için eşi benzeri olmayan bir yolculuğa çıktı.

Çocukların Guangdong eyaletine bağlı köydeki öğretmenleri, kardeşlerin 23 Kasım’da kaybolduğunu ve aynı gün otogarda bir otobüsün altında bulunduğu bilgisini verdi.

Southern Morning Post gazetesi ise, yaşları sekiz ya da dokuz olan çocukların otobüs garajda durunca güvenlik görevlileri tarafından fark edildiğini aktarıyor.

Başta BBC olmak üzere dünyanın en büyük haber merkezleri tarafından kullanılan fotoğraf ve görüntülerde, çocukların çamura bulanmış olduğu görülüyor.

Yaklaşık üç kilometresi dik yamaç olan güzergahı kazasız belasız atlatan çocukların hikayesi, kelimenin tam anlamıyla sosyal medyayı salladı. Önce Çin’de ardından da dünya çapında on binlerce insanın paylaştığı fotoğraflara binlerce yorum yapıldı. Çin'in Twitter'ı Sina Weibo'da yer alan yorumlarda en çok kullanılan sözcükler, 'iç parçalayıcı' oldu.

Çin'de birçok ebeveyn çalışmak için şehir merkezlerine gidiyor ve çocuklarını köydeki büyükannelerinin yanında bırakıyor. Bazı çocuklar ise köydeki evlerinde yapayalnız ayakta kalmaya çalışıyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.