banner913
banner932
banner1012

Kraliyet bebeğine verilen Archie adı tartışılıyor

banner1020

Meghan Markle ve Prens Harry’nin yeni doğan bebeklerine geleneksel isimler yerine İngiltere’de yeni yeni popülerleşen Archie adının verilme nedeni tartışılıyor

banner974
Kraliyet bebeğine verilen Archie adı tartışılıyor

banner971

Meghan Markle ve Prens Harry, 6 Mayıs Pazartesi günü dünyaya gelen bebeklerine Archie Harrison Mountbatten-Windsor adını verdi. Archie isminin, Yeni Zelandalı bir çocuktan ilhamla seçildiği iddia edildi.

  • Ekim ayında Yeni Zelanda’ya eşiyle birlikte resmi ziyarette bulunan Prens Harry, Auckland’de Archie adında bir gençle tanıştı. Archie ve ailesi, ziyaret esnasında kalabalığın arasından sıyrılarak Sussex Dükü’ne 'Küçük Taşlar’ adlı bir kitap hediye etti.

  • Prens Harry ailenin oğullarından birine adını sorup “Archie” yanıtını alınca, “Archie, sevdim bu adı” yorumunda bulundu. Bunu eşi Meghan Markle’a da söyledi. İşte bebeklerine verdikleri ismin buradan çıktığına inanılıyor.

  • Oysa İngilter’de açılan bahislerde James, Arthur ve Edward gibi geleneksel isimlerin seçilmesi bekleniyordu. Archie ismi ise sadece 100’de 1 ihtimaldi.

  • Archie, İngiltere’de git gide popülerleşen isimlerden biri.

  • Bebek Archie Harrison Mountbatten-Windsor, İngiltere tahtının yedinci varisi olacak.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.