banner913
banner932
banner1012

Kore yarım adasında tarihi gün

banner1020

Kuzey ve Güney Kore sınırında bugün tarihi bir buluşma gerçekleşti.İki lider arasındaki görüşmeler devam ederken taraflar ortak bir deklarasyona imza attı. Ortak açıklamada, "Kore Yarımadası'nda bundan böyle savaş olmayacak" denildi

banner974
Kore yarım adasında tarihi gün

banner971

Kore yarımadasında barış rüzgarları esiyor. Kuzey ve Güney Kore sınırında bugün tarihi bir buluşma gerçekleştti. Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un iki ülke sınırında bir araya geldi. Sınıra barışın sembolü olan çağ ağacı dikildi. Güney Kore'ye geçen ilk Kuzey Kore lideri olan Kim, mevkidaşına sürpriz bir teklifte bulundu. Kim, Güney Kore lideri Moon'a sınırı geçerek Kuzey Kore tarafına geçmesini istedi. Kim'in bu teklifini kabul eden Moon sınırı geçerek sembolik olarak Kuzey Kore'yi ziyaret etmiş oldu. "Düşman kardeşler" olarak bilinen iki ülkenin liderleri el ele tutarak Kuzey'den tekrar Güney'e geçti. İki lider arasındaki görüşmeler devam ederken taraflar ortak bir deklarasyona imza attı. Ortak açıklamada, "Kore Yarımadası'nda bundan böyle savaş olmayacak" denildi. Kore Yarımadası'nın "nükleer silahlardan temizlenmesi" için çalışma yürütülmesi konusunda da görüş birliğine varıldı.

  • Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile iki ülke sınırında yer alan Panmunjom Ateşkes Köyü'nde bir araya geldiği tarihi zirve devam ediyor. İki lider arasında görüşmeler devam ederken ortak bir deklarasyona imza atıldı. Kuzey ve Güney Kore liderleri, Yarımada'nın nükleer silahlardan arındırılması ve mevcut ateşkesin kalıcı barış anlaşmasına dönüştürülmesinde görüş birliğine vardı.

  • Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile iki ülke sınırında yer alan Panmunjom Ateşkes Köyü'nde bir araya geldiği tarihi zirveden barış kararı çıktı.

  • İki ülke liderleri, zirve sonunda yayınladıkları ortak açıklamada Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan tamamen arındırılması ve mevcut ateşkesin kalıcı bir barış anlaşmasına dönüştürülmesi için görüşmelere başlama konusunda anlaşmaya varıldığını belirtti.

  • Açıklamada, "İki lider 80 milyonluk Kore halkının ve tüm dünyanın önünde Kore Yarımadası'nda bundan böyle savaş olmayacağını ve yeni bir barış devrinin açıldığını resmen ilan eder" ifadeleri yer aldı.

  • İki ülke saldırmazlık taahhütlerine bağlılıklarını teyit ederek birbirlerine karşı güç kullanmayacaklarını, karşılıklı silahsızlanmayla birlikte askeri gerilimleri sonlandırarak aralarında barışı pratik olarak tesis edeceklerini vurguladı.

  • Ortak açıklamada liderlerin "Güney ve Kuzey, Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan tamamen arındırılmasını hedefini karşılıklı olarak teyit ettikleri" vurgulandı.

  • Açıklamada Kore Savaşı'nın resmi olarak sonuçlandırılması ve mevcut ateşkesin kalıcı bir barış anlaşmasına dönüştürülmesi için iki ülke arasında ABD ve Çin'in de dahil olacağı 3'lü ve 4'lü görüşmeler yapılması konusunda mutabakata varıldığı bildirildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.