banner913
banner932
banner1012

Kenya'da kolera alarmı

banner1020

Kenya'nın başkenti Nairobi'de 3 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından kolera alarmı verildi.

banner974
Kenya'da kolera alarmı

banner971

Ulusal basında yer alan habere göre, Nairobi eyalet hükümetinin kentte 3 kişinin kolera nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından eyalet genelinde alarm verdiği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Nairobi Eyaleti Sağlık Müdürü Bernard Muiya, Karen semtinde yapılan bir düğünde yedikleri yemek yüzünden hastaneye kaldırılan 7 kişide kolera virüsü tespit edildiğini söyledi.

Muiya, koleraya yakalanan 3 kişinin hayatını kaybettiğini, aralarında yabancıların da olduğu 5 kişinin de tedavi altına alındığını aktardı.

Olası bir kolera salgınına karşı Nairobi eyaleti genelinde 6 gözetim merkezi kurulduğunu söyleyen Muiya, kusma ve ishal gibi şikayetleri olanların vakit kaybetmeden hastaneye başvurmaları gerektiğini belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.