banner913
banner932
banner1012

“Kazanımlar korunmalı”

banner1020

New York’ta Rum lider Anastasiadis ile görüşen İngiltere Başbakanı Theresa May, Crans-Montana kazanımının korunması gerektiğini söyledi. Anastasiadis ise Kıbrıs sorunundaki sürecin devam etmesine hazır olduğunu belirtti

banner974
“Kazanımlar korunmalı”

banner971

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, BM Genel Kurulu için gittiği New York’ta temaslarda bulunduğu belirtildi. 
Rum basını, Anastasiadis’in temaslarının yanı sıra Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in ABD Dışişleri Bakanlığı'nda Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen ile gerçekleştirdiği görüşmeye de yer verdi. 
Alithia gazetesine göre, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile geçtiğimiz Salı günü bir araya gelen İngiltere Başbakanı Theresa May’in, Kıbrıs sorununun çözüm çabalarının sürdürülmesinden ve Crans-Montana kazanımının korunmasından yana olduğundan söz etti. 
İngiltere Başbakanı Theresa May, görüşmelerde şimdiye kadar çok şeyin elde edildiği şeklindeki görüşünü de dile getirdi. 
Anastasiadis ise görüşme sırasında, Kıbrıs sorunundaki sürecin devam etmesi arzusundan söz ederken bu konuda hazır olduğunu da belirtti. 
Gazete aynı haberinin içerisinde, Anastasiadis’in, yine geçtiğimiz Salı günü Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile gerçekleştirdiği görüşmeye ve Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın görüşmeye ilişkin açıklamasına yer verdi. 
Gazete, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına dayanarak, Moskova’nın, Kıbrıs’ın yeniden birleştirilmesine ilişkin çabalara verdiği destek ile BM kararları temelinde Kıbrıs sorununa adil ve yaşayabilir bir çözüm bulunmasına ilişkin taahhüdünü dile getirdiğini belirtti. 
Habere göre, Anastasiadis ve Lavrov arasındaki görüşmede Kıbrıs sorunundaki mevcut durum ayrıntılı bir şekilde ele alınırken, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha ileriye götürülmesi perspektifi ve uluslararası meseleler konularında da görüş alış verişinde bulunuldu.
Anastasiadis’in, eşi ile birlikte, ABD Başkanı Donald Trump ve eşinin, BM Genel Kurulu için New York’ta bulunan devlet ve hükümet başkanları onuruna verdiği resepsiyona katıldığını yazan gazete, Anastasiadis’in ayrıca enerji meselelerini ve Amerikan şirketinin Güney Kıbrıs’ın enerji programlarına müdahil olması konularını görüştüğü Exxon-Mobil şirketi yetkilileriyle, yemekte bir araya geldiğini de belirtti. 
Habere göre Anastasiadis, dün, ayrıca Amerikan Yahudi Komitesi, Amerikan Yahudi Örgütleri Başkanları Konferansı, Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi (AIPAC) üyeleri ve İngiliz Millet Topluluğu (Commonwealth) Genel Sekreteri Patricia Scotland ile bir araya geldi. 

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.