banner913
banner932
banner1012

Katalan haber kanalı: 39 Türk soyadlı kişi var

banner1020

Alman havayolu şirketi Lufthansaya ait GermanWings havayollarının Barselonadan Düsseldorfa giden uçak Alplerde düştü. Uçakta 144 personel ve 6 mürettebat bulunuyordu. Firma yetkilileri uçakta 2 de bebeğin...

banner974
Katalan haber kanalı: 39 Türk soyadlı kişi var

banner971

Alman havayolu şirketi Lufthansaya ait GermanWings havayollarının Barselonadan Düsseldorfa giden uçak Alplerde düştü. Uçakta 144 personel ve 6 mürettebat bulunuyordu. Firma yetkilileri uçakta 2 de bebeğin olduğunu açıkladı. 


   Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, düşen uçakta Türk yolcuların olduğunu açıkladı. Uçakta kaç Türk yolcu olduğuna ilişkin kesin net bir bilgi yok.

39 TÜRK SOYADLI KİŞ VAR

Ancak Katalan Haber kanalı 24 Saat, Almanya kaynaklarına dayanarak uçakta 39 Türk soyadlı kişinin bulunduğu bilgisine ulaştıklarını duyurdu. 24 Saat kanalı, ölenlerin çoğunun öğrenci olduğunu duyurdu.

Uçakta bir liseden 16 öğrenci ile 2 öğretmen de bulunuyordu


ALMAN uçak şirketi Germanwingsin Barselona-Düsseldorf 4U9525 kodlu seferi için 144 yolcusu ve 6 mürettebatı ile havalanan Airbus A320 tipi uçağın Fransada düşmesi, Almanyayı yasa boğdu.   Uçakta Türk yolcularında olduğu belirtilirken, yolcuların 67sinin Alman vatandaşı olduğu ve çok sayıda İspanyol vatandaşı olan yolcunun da uçakta bulunduğu belirtildi.

DÜŞEN UÇAKTA OKUL SINIFI


Uçak kazasını aktaran Alman basına göre, uçakta Gelsenkirchen kenti yakınlarında bulunan Hertern kasabasından bir liseden (Gymnasium)16 öğrenci ve iki de öğretmenden oluşan bir sınıfın da bulunduğu kaydedildi. Okul öğrencilerin, İspanyadan gelen öğrenci grubuna karşılık İspanyaya giden öğrenci grubu olduğu belirtildi.

MERKEL YARIN UÇAĞIN ENKAZINA GİDECEK

Kazanın duyulmasının hemen ardından Almanya Başbakanı Angela Merkelin tüm randevularını iptal ettiği belirtilirken, Merkel, Şoktayız, 150 insanımızı uçak kazasında kaybettik, yasımız, acımız çok büyük dedi.   Angela Merkelin yarın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı Hannelore Kraft ile birlikte, uçağın enkazının bulunduğu Fransanın güneyine gideceği açıklandı.  Yaşanan uçak kazasından hemen sonra Almanya parlemantosunda bakanların acil toplantı yaptığı ve ek olarakta telefon numarası 08007666350 olan birde kriz masasının oluşturulduğu belirtildi.

UÇAĞIN ENKAZINDAN İLK FOTOĞRAFLAR

Fotoğraflar: @airlivenet

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.