banner913
banner932
banner1012

Kaliforniya'daki yangın söndürülümiyor: 1 ölü

banner1020

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde günlerdir süren orman yangınları kontrol altına alınamıyor. Yetkililer otomobiliyle yangından kaçmaya çalışırken alevler içinde kalan bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor. 200 binden fazla insan tahliye edildi.

banner974
Kaliforniya'daki yangın söndürülümiyor: 1 ölü

banner971

ABD'nin Kaliforniya eyaleti orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Olağanüstü hal ilan edilen eyalette yüz bin hektar alanı küle çevire yangın kontrol altına alınamıyor.

Eyaletin altı noktasında günlerdir süren yangını söndürmek için 6 binden fazla itfaiyeci seferber oldu.

Söndürme çalışmalarına yangın söndürme helikopterleri ve uçaklar da destek verdi. Yüzlerce ev ve otomobil küle döndü.

200 binden fazla kişi güvenli bölgelere tahliye edildi. Yangından kaçmaya çalışırken yaralananlar oldu.

Bölgeden kaçmaya çalışan Amerikalılar otobanda dehşet verici manzaralarla karşılaştı.

Bir kazazede duygularını şöyle dile getirdi: "Evimin yanışını izledim. Kurtarmamın imkanı yoktu. O yüzden tüm geceyi arabamda geçirdim."

Başka bir kazazede ise şunları söyledi: "Gerçekten çok şaşkınım. 25 yıllık anılarım gitti. Tüm arkadaşlarımız aynı şeyi yaşıyor. Evimin, eşyalarımın küle dönüşeceğine asla inanmazdım."

Bazı bölgelere hala elektrik verilemiyor. Eyalette görülen en büyük çaplı ve yıkıcı yangın olduğu belirtilen olayda alevlerin daha da yayılmasından endişe ediliyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.