banner913
banner932
banner1012

Irma kasırgası ABD'yi vuruyor

banner1020

Karayipler'de 28 kişinin ölümüne yol açan Irma kasırgası, ABD'nin Florida eyaletini vuruyor. ABD Başkanı Trump, eyaleti felaket bölgesi ilan etti.

banner974
Irma kasırgası ABD'yi vuruyor

banner971

Irma kasırgası, Florida'daki Tampa kentine doğru ilerliyor. Etkisini azaltmaya başlayan kasırga kategori 2 seviyesine düşürüldü.

 SAATTE 210 KİLOMETRE

SAATTE 210 KİLOMETRE

ABD Başkanı Donald Trump, eyaleti felaket bölgesi ilan etti. Kasırganın yarattığı rüzgarların hızı saatte 210 kilometreye kadar ulaştı.

Kasırga nedeniyle bölgede deniz seviyesi yaklaşık 5 metre yükseldi. Bazı bölgelerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Florida Keys takımadalarını anakaraya bağlayan yol ise su altında kaldı. Eyalette yaklaşık 2.5 milyon ev ve işyerine elektrik verilemiyor.

Öte yandan kasırga nedeniyle ilk ölüm haberi de geldi. Kamyonetle kaza yapan bir sürücü hayatını kaybetti. Kazada ölen şoförün Irma'nın ABD’deki ilk kurbanı olduğu düşünülüyor.

ACİL DURUM İLANI

ACİL DURUM İLANI

Başta Florida olmak üzere Kuzey Carolina, Güney Carolina, Georgia ve Virginia eyaletlerinde kısmen veya eyalet genelinde acil durum ilan edildi.

Irma kasırgasının ilk görüldüğü eyalet olan Florida'da 7 milyon kişi için tahliye kararı verildi.

Kasırganın Florida eyaletinde etkili olduktan sonra ABD'nin iç kesimlerine ilerlemesi bekleniyor.

EMNİYET ŞERİDİ HASSASİYETİ

EMNİYET ŞERİDİ HASSASİYETİ

Florida'dan tahliye edilenler karayollarında uzun kuyruklar oluşturdu. Kilometrelerce kuyruğun olduğu otoyollarda sürücüler kurallara uyarak emniyet şeridini boş bıraktılar.

ATM'LERDE PARA KALMADI

ATM'LERDE PARA KALMADI

Öte yandan kasırganın güzergahından ayrılmaya çalışan onbinlerce kişi ATM'lerde ve akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturdu. Acil nakit ihtiyacı için ATM'lere olan yoğun talep nedeniyle de bir çok makinede para kalmadığı belirtildi.

HAVALİMANI KAPANDI

HAVALİMANI KAPANDI

Eyaletten ayrılmak isteyenler için hava ulaşımı da cuma gecesi itibariyle seçenek olmaktan çıktı. Miami Uluslararası Havalimanı ve Fort Lauderdale-Hollywood uluslararası havalimanlarında uçuş hizmeti verilmezken, Fort Lauderdale-Hollywood havalimanı tamamen kapatıldı.

Irma kasırgası, 30 Ağustos'ta Afrika'nın batısındaki Cape Verde (Yeşil Burun) Adaları civarında, Afrika'dan esen tropik rüzgarların meydana getirdiği bir anaforun büyümesiyle oluşmuş, Atlantik Okyanusu üzerinde şiddetini artırarak 5'inci kategoride bir kasırgaya dönüşmüştü.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.