banner913
banner932
banner1012

İrandan Yemen operasyonuna kınama

banner1020

İran, Suudi Arabistanın öncülüğündeki Arap ülkelerinin Yemendeki Husilere yönelik başlattığı Kararlılık fırtınası operasyonunu kınadı. İranın resmi ajansı IRNAnın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham,...

banner974
İrandan Yemen operasyonuna kınama

banner971

İran, Suudi Arabistanın öncülüğündeki Arap ülkelerinin Yemendeki Husilere yönelik başlattığı Kararlılık fırtınası operasyonunu kınadı.

İranın resmi ajansı IRNAnın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, yaptığı yazılı açıklamada, Bu operasyon bölgedeki terörizmin güçlenmesine neden olacak ve sorunu işin içinden çıkılmaz hale getirecektir. Ayrıca operasyon, Yemenin iç sorunlarının barışçıl yollarla çözülmesi fırsatının kaçmasına sebep olacaktır ifadelerini kullandı. Açıklamada, Yemende siyasi parti ve gruplar arasında varılan milli mutabakat hayata geçirilmeli, askeri operasyonlar ve hava saldırıları durdurulmalıdır denildi.

SAVAŞIN DUMANI ARABİSTANIN GÖZÜNE KAÇACAKTIR

Öte yandan, İran Meclisi Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, operasyona tepki göstererek, Savaşın dumanı Arabistanın gözüne kaçacaktır. Askeri operasyon durdurulmalıdır dedi. Majlesnews.ir adlı haber sitesine konuşan Burucerdi, Bu ateşi yakmanın tehlikeli sonuçları olacağı kesindir. Bölgenin hassasiyetleri nedeniyle İslam dünyası geniş boyutlu krize maruz kalacaktır diye konuştu.

ABDyi bölgede yakılan ateşin baş sorumlusu olmakla suçlayan Burucerdi şunları kaydetti: Şüphesiz Suudi Arabistan ve Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri ABDnin izni olmadan bu kundaklamayı yapamaz. Bu savaşın dumanı Suudi Arabistanın gözüne girecektir. Çünkü savaş her zaman tek bir bölgeyle sınırlı kalmaz. Askeri operasyon durdurulmalıdır.

RUSYA: KAYGILIYIZ

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Yemende Husilere düzenlenen hava operasyonunun ardından, bu ülkedeki gelişmelerden derin kaygı duyduklarını açıkladı. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Egemenlik, toprak bütünlüğü ve birliğini her zaman desteklediğimiz dost Yemen Cumhuriyetindeki son gelişmelerden derin kaygı duyuyoruz ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Yemendeki krizin anacak ulusal diyalogla çözülebileceğine vurgu yapılarak, Yemen krizinde tüm tarafların, askeri hareketliliğin her şeklini bir an önce sonlandırmasını ve amaçlarına silahla ulaşma yolundan vazgeçmesini son derece önemli görüyoruz denildi.

MISIR 4 SAVAŞ GEMİSİ YOLLADI

Mısır donanmasına ait 4 savaş gemisinin, Süveyş Kanalından Kızıldenize doğru hareket ettiği bildirildi

10 ÜLKE ORTAK HAVA OPERASYONU GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ

Yemende Husi Ensarullah örgütü, geçici yönetim merkezi Adene 60 kilometre uzaklıktaki Lahic kentini dün ele geçirmişti. Suudi Arabistanın öncülüğünde 10 Arap ülkesi de dün gece Husilere yönelik hava operasyonu başlatmıştı. Operasyona Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Ürdün, Sudan, Kuveyt, Mısır ve Fas hava kuvvetlerinin destek verdiği bildirildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.