banner913
banner932
banner1012

İrandan Türkiyeye önce nota, sonra yeni açıklama!

banner1020

İran Meclisi Araştırma Komisyonu Başkanı Muhammed Mehdi Zahidi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Nisan ayında İrana yapacağı ziyaretinin ertelenmesini istedi. Zahidi, Erdoğanın İran bölgeyi domine etme çabası içinde....

banner974
İrandan Türkiyeye önce nota, sonra yeni açıklama!

banner971

İran Meclisi Araştırma Komisyonu Başkanı Muhammed Mehdi Zahidi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Nisan ayında İrana yapacağı ziyaretinin ertelenmesini istedi.

Zahidi, Erdoğanın İran bölgeyi domine etme çabası içinde. Yemen, Suriye ve Irakta ne gücü varsa çekmesi lazım sözlerine tepki olarak Erdoğan, önce  İran konusundaki tutumundan geri adım atmalı daha sonra Tahrana gelmeli diye konuştu.



İran meclisinin resmi internet sitesi ICANAya konuşan Zahidi, Erdoğanın sözleri dostça olamamakla birlikte bölgedeki gerginliği de tırmandıracaktır. Bu sebepten dolayı ziyaretin ertelenmesi daha uygun olur değerlendirmesinde bulundu.

Zahidi, Erdoğanın İran konusunda kullandığı ifadelerin yanlış bilgilerden kaynaklığı iddia eden

İPTAL OLMAZSA KONUYU MECLİSE TAŞIYACAĞIZ

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi İsmail Kevseri de İran Dışişleri Bakanlığına çağrıda bulunarak Erdoğanın İran ziyaretinin iptal edilmesini talep etti.

İranın yarı resmi Fars Haber Ajansına konuşan Kevseri,  Dışişleri Bakanlığının buna kayıtsız kalması durumunda konuyu meclis gündemine taşıyacaklarını kaydetti.

Kevseri, Erdoğan yersiz ifade kullanıyorsa bunun karşılık bulacağını anlamalı ifadesini kullandı.

DHA

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.