banner913
banner932
banner1012

İrandan Türkiyeye nota

banner1020

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Türkiyenin Tahran Maslahatgüzarı Barış Saygının Dışişleri Bakanlığına çağrılarak  Cumhurbaşkanı Erdoğanın İran konusunda kullandığı ifadelere...

banner974
İrandan Türkiyeye nota

banner971

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Türkiyenin Tahran Maslahatgüzarı Barış Saygının Dışişleri Bakanlığına çağrılarak  Cumhurbaşkanı Erdoğanın İran konusunda kullandığı ifadelere açıklık getirilmesinin istendiğini belirtti.

Afham, Cumhurbaşkanı Erdoğanın İran konusunda sarf ettiği sözlerin Teamüllere aykırı ve uygunsuz olduğunun bakanlığa çağrılan Türk temsilcisine iletildiğini kaydetti.

Erdoğanın sözlerinden üzüntü duydukları ve buna olan İranın itirazını Maslahatgüzar Barış Saygına aktardıklarını  ifade eden Afham, Ankaradan bu konuda  ikna edici ve açık  bir yanıt istediklerini ifade etti.

Afham, İranın bölgeye stratejik yaklaşımı ve komşularıyla ilişkisi, barış ve istikrardan yana karşılıklı saygıya dayalı işbirliği üzerine olmuştur. İran ve Türkiyenin bu hedefe ulaşmak için yeterli potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz dedi.

Türkiyenin Tahran Büyükelçi Rıza Hakan Tekinin  İranda  olmadığından  dolayı  yerine Maslahatgüzar Barış Saygının Dışişleri Bakanlığına çağrıldığını belirtildi.

İRANDA ERDOĞAN GELMESİN GİRİŞİMLERİ

İranlı bazı politikacı ve milletvekilleri de açıklamalar yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğanın gelecek ay İrana yapmayı planladığı  ziyaretinin iptal edilmesini talep ettiler. Bazı milletvekilleri ise konuyu meclise taşıyacaklarını ifade ettiler.

DHA

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.