banner913
banner932
banner1012

İran’dan Erdoğan’a çok sert yanıt

banner1020

İran ve dünya güçleri arasında Tahranın nükleer programı konusunda yürütülen müzakereler kapsamında İsviçrenin Lozan şehrinde bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Cumhurbaşkanı Erdoğanın İranı eleştiren sözlerini...

banner974
İran’dan Erdoğan’a çok sert yanıt

banner971

İran ve dünya güçleri arasında Tahranın nükleer programı konusunda yürütülen müzakereler kapsamında İsviçrenin Lozan şehrinde bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Cumhurbaşkanı Erdoğanın İranı eleştiren sözlerini değerlendirdi.

İran devlete televizyonunun haberine göre, Zarif, Stratejik hatalar ve hırslı politikalarla bölgede onarılmaz hasarlara neden olanların, sorumlu politikalar benimseyerek kapasitelerini barış ve huzurun sağlanmasında kullanmaları iyi olur diye konuştu.

İranlı bakan, Türkiyeyle değişik alanlardaki stratejik ilişkilerimize büyük önem verip saygı duymaktayız. Mevcut şartlarda tüm ülkeler bölgede istikrarın sağlanması için hareket etmeli dedi.

Zarif, İran, Yemenin toprak bütünlüğünün sağlanması ve bu ülkeye istikrar ve güvenliğin dönmesi için bölgedeki tüm kardeşlerinin katılımıyla bu ülkedeki çeşitli guruplar arasındaki diyalogu kolaylaştırabilir ifadelerini kullandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.