banner913
banner932
banner1012

İngiliz gazetesinden kritik vurgu: AB üyeliği toprağın altına gömüldü

banner1020

İngiliz Guardian gazetesi referandumda 'Evet' sonucunun ilan edilmesi sonrası Avrupa Birliği'nde (AB) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gündeminin 'üyelik sürecini bitireceği' yönünde yorumlar yapıldığını yazdı.

banner974
İngiliz gazetesinden kritik vurgu: AB üyeliği toprağın altına gömüldü

banner971

azetenin Brüksel muhabiri Danil Boffey’in haberinde, Brüksel, Paris ve Berlin’den Erdoğan’ın “güçleri elinde toplamasının” anayasa değişikliğinin uygulanmasına ilişkin kaygıları yükselttiği belirtildi.

Avusturya Başbakanı Christian Kern’in en doğrudan mesajı verdiği belirtilen yazıda, Kern’in referendum sonrası “AB üyelik sürecinin pratikte toprağın altına gömüldüğü” yönündeki açıklaması yinelendi.

nyt

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz de, “Türkiye referandumu sonrası eski günlük rutinimize dönemeyiz. AB Türkiye ilişkilerini artık dürüst bir çizgiye oturtmalıyız” demişti.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) dışarıdan getirildiği kanıtlanmadıkça mühürsüz oyların da geçerli sayılacağını açıklamasının kanunla çeliştiği yönündeki raporu hatırlatılan haberde şu ifadelere yer verildi:

“Öte yandan, AB başkentlerinden referendum sonucuna getirilen dikkatli yanıtlar, Türkiye ile imzalanan mülteci anlaşmasının başarılı bir şekilde sürdürülmesi için birliğin önemine de dikkat çekiyor.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.