banner913
banner932
banner1012

Husi karşıtı operasyon kararlılıkla sürüyor

banner1020

Dünya Haberleri › Husi karşıtı operasyon kararlılıkla sürüyor haberi Kararlılık Fırtınası operasyonu çerçevesinde Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Yemende İran destekli Husilerin kontrolündeki bölgelere yönelik saldırılarına...

banner974
Husi karşıtı operasyon kararlılıkla sürüyor

banner971
Dünya Haberleri ›
Husi karşıtı operasyon kararlılıkla sürüyor haberi
Kararlılık Fırtınası operasyonu çerçevesinde Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Yemende İran destekli Husilerin kontrolündeki bölgelere yönelik saldırılarına ara vermeden devam ediyor.
Erdinç Akkoyunlu

Çarşamba gecesi Suudi Arabistan önderliğindeki, Ürdün, Mısır, Sudan, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirliklerinin yewr aldığı koalisyon Yemende İran destekli Husilere karşı saldırılarını kararlılıkla sürdürüyor. Türkiyenin yanı sıra ABD, İngiltere, Fransa, Fas ve Belçika gibi ülkelerin de siyasi destek verdikleri koalisyonun dünkü saldırılarında başkent Sanada Husilerin kontrolünde olan Başkanlık Sarayının yakınındaki bölgeler hedef alındı.

Kamplar bombalandı

Başkent Sana, Sada ve Maribdeki askeri eğitim kışlaları ile füze bataryaları ve mühimmat depoları bombalandı. Husilerin merkezi olan Sada kentinde ve başkent Sanada silah depoları da hedef alındı. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, hava saldırılarında devrik lider Salih rejimi taraftarlarına ait “Sabaha” kampı bombalandı. Yoğun patlama seslerinin duyulduğu kamptan dumanların yükseldiği görüldü. Devrik lider Salihin oğlu Ahmed Ali Abdullah Salihin kontrolündeki kampta, çoğu Amerika tarafından Yemen ordusuna destek için verilen gelişmiş silahlar bulunuyordu.  Öte yandan, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadiyi destekleyen Güney Halk Komitesi, Adende ikinci bir emre kadar 19.00 - 07.00 saatleri arasısokağa çıkış yasağı getirildiğini duyurdu. Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı ise, Yemene başlatılan operasyon kapsamında bir kara harekâtı planının henüz söz konusu olmadığı, “Ancak gerektiği takdirde hazırız” mesajı yayımladı.

İrandan Yemene yardım açıklaması

İran, Yemendeki hava saldırılarında yaralananları ülkesinde tedavi edebileceğini açıkladı. Tahran yönetimi ayrıca Yemen  hükümetinin  istemesi halinde bu ülkeye tıbbi yardım ve doktor  göndermeye de hazır olduğunu bildirdi.

Şii milisler DEAŞ gibi tehlikelidir

Yemende terör estiren İran destekli Husi Ensarullah Hareketine ve ‘Devrik lider Ali  Abdullah Salihe bağlı askeri üslere Suudi Arabistan öncülüğünde düzenlenen hava operasyonunu STARa değerlendiren Orta Doğu uzmanlarından İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Hasan Köni, “ABD Suudi Arabistanı darıltmak istemez. Koalisyonun Yemene müdahelesini istiyor. Karşılarında düzenli ordu yok. ABDnin müttefiki olarak Türkiye de buna üç uçakla katılacak. ABD, Kürtlerin DEAŞ ile mücadelesinde Şii milislerin de yer almasına ses çıkartmadı. Ama son dönemde Pentagon ile CIA, ‘Şii milisler DEAŞtan daha tehlikeli demeye başladı. O zaman başlarına bir şey geleceklerini hissetmiştik. İrana yönelik de böyle bir durum söz konusu oldu. Türkiye bu noktada bu politikaların dışında kendi müttefikleri Suudi Arabistan ve ABDnin yanında yer alıyor. Suudi Arabistana yeni kral döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iki kez gitti, hem cenazeye hem ziyarete. Türkiye bu noktada kendi açısından önemli pozisyonda bulunarak üzerine düşeni

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.