banner913
banner932
banner1012

Hayatını kaybedenler var

banner1020

Londra itfaiyesi binada hayatını kaybedenler olduğunu açıkladı. En az 50 yaralının çeşitli hastanelerde tedavi edildiği belirtiliyor.

banner974
Hayatını kaybedenler var

banner971

İngiltere'nin başkenti Londra’nın Kuzey Kensington semtinde "Grenfell Tower" isimli 24 katlı binada yangın çıktı. Gece yarısından bu yana söndürülmeye çalışılan yangında 6 kişi öldü ve yaralılar var. Yangında 6 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisi Londra polisi tarafından açıklandı. Polis ölü sayısının artabileceğini de belirtti. 

Bina da Türklerin de olduğu belirtiliyor. Mühendisler binada inceleme yaptı, 24 katlı binanın çökme riski bulunmuyor.

Sabah saatlerinde kontrol altına alınan yangının yer yer devam ettiği ve binadan dumanlar yükseldiği görülüyor.

Yangın çıktığı sırada binada yüzlerce kişinin bulunduğu tahmin ediliyor.

Londra İtfaiye Müdürü Dany Cotton, olayda hayatını kaybedenler olduğunu ancak binanın "büyüklüğü ve karmaşık yapısından dolayı" şu aşamada kaç kişinin yaşamını yitirdiğinin henüz tespit edilemediğini açıkladı.

Cotton, binada yaşayanlara hayatta olduklarını polise bildirmelerini isterken, böylece yetkili makamların da daha sağlıklı bilgi toplamasına yardımcı olacaklarını da sözlerine ekledi.

Cotton, "bu benzeri daha önce görülmemiş olayın" nedeninin henüz belli olmadığını ve bina ile yangın hakkında tahminlerde bulunmak için henüz erken olduğunu da ifade etti.

Londra Ambulans Hizmetleri, en az 50 yaralının 5 ayrı hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

120 dairenin bulunduğu belediyelerin dar gelirli kişilere uygun fiyatlardan kiraladıkları evlerden oluşan bu sosyal konut binasında yangın çıktığında yaklaşık 600 kişinin olduğu düşünülüyor.

Bina ve çevresinde tahliye işlemleri sürerken, BBC'den Andy Moore binanın çökmesinden endişe duyulduğunu belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.