banner913
banner932
banner1012

Harvey Kasırgası yağış rekoru kırdı

banner1020

banner974
Harvey Kasırgası yağış rekoru kırdı

banner971

ABD’nin güneyini etkileyen ve en az dokuz kişinin ölümüne sebep olan Harvey Kasırgası kıta ABD’sinde kaydedilmiş en yüksek yağış miktarı rekorunu kırdı. Teksas’ın Houston şehrine 125 santimden daha fazla yağış düştü.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas ve Louisiana eyaletlerini günlerdir etkileyen Harvey Kasırgası kıta ABD'sinde yeni bir rekora imza attı. ABD’nin dördüncü, Teksas eyaletinin de en büyük kenti olan Houston'ın bir mahallesine düşen yağış miktarı ülkede daha önce kaydedilmiş en yüksek yağış miktarını geçti.

Ulusal Kasırga Merkezi, Winding Yolu'ndaki Mary's Creek’e kasırga esnasında 49,32 inçlik (125,27 santim) yağmur düştüğünü aktardı. 

Ulusal Meteoroloji Dairesi, kıta ABD'sinde tropik fırtına sistemi sırasında bugüne kadar kaydedilmiş en yüksek yağış miktarının 48 inç (121,92 santim) ile 1978 yılında Teksas'ın Medina bölgesini etkileyen Amelia isimli tropik kasırganın olduğunu hatırlattı.

Ulusal Kasırga Merkezi sözcüsü Dennis Feltgen bu sayının doğruluğunu ispat etmenin “bir hayli araştırma” gerektireceğini belirterek araştırmacıların birçok su seviyesi göstergesini ve eski rekorları inceleyeceğini, bu sürecin de birkaç hafta alabileceğini belirtti.

TRUMP TEKSAS'A GİTTİ

TRUMP TEKSAS'A GİTTİ

ABD Başkanı Donald Trump, Harvey Kasırgası nedeniyle toplamda dokuz kişinin öldüğü ve binlerce insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığı Teksas eyaletini ziyaret etti. 

Burada bir konuşma yapan Trump, federal devletin bu doğal felakete kapsamlı bir karşılık vereceğini söyledi.

Harvey Kasırgası'nın daha önce görülmemiş bir yıkıma neden olduğunu belirten Trump, geçmişteki ABD yönetiminlerinden daha etkili yardımlar yapmak istediklerini ifade etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.