banner913
banner932
banner1012

Halep ateş çemberinde

banner1020

Dünya Haberleri › Halep ateş çemberinde haberi Suriyedeki dengeleri değiştirecek olan Halep operasyonu devam ediyor. Muhalifler, kent merkezinin batısındaki Yeni Halep bölgesinde ilerlerken stratejik noktaları kaybeden rejim güçleri, hava...

banner974
Halep ateş çemberinde

banner971
Dünya Haberleri ›
Halep ateş çemberinde haberi
Suriyedeki dengeleri değiştirecek olan Halep operasyonu devam ediyor. Muhalifler, kent merkezinin batısındaki Yeni Halep bölgesinde ilerlerken stratejik noktaları kaybeden rejim güçleri, hava saldırılarına ağırlık veriyor.

Suriyenin kuzeyindeki Halep vilayetini ele geçirmek için 20 bin kişilik güçle operasyon başlatan muhalifler, rejim güçleriyle 3 noktada çatışmaya devam ediyor. Muhalifler, kent merkezinin batısındaki Yeni Halep bölgesinde ilerlerken, stratejik noktaları kaybeden rejim güçleri, hava saldırılarına ağırlık veriyor. Merkezin tamamını ele geçirmek için aylardır büyük bir operasyon hazırlığı yapan muhalifler, 2 Temmuzda yaklaşık 20 bin kişilik güçle saldırıya geçmişlerdi. Cuma günü, hava istihbarat binalarının yakınlarındaki Cemiyetuz Zehra Mahallesinde stratejik öneme sahip su depoları, çevresindeki birçok askeri kontrol noktası ve kentin kuzey batısındaki Yeni Halep Mahallesinde yer alan Bilimsel Araştırma Merkezinin muhaliflerin eline geçtiği bildirilmişti.

Rejim destek gücüne pusu

Stratejik noktalarda yenilgi alarak, hava saldırılarına ağırlık veren rejim güçleriyle muhalifler arasındaki çatışmalar dün, Halidiye, Cemiyetuz Zehra ile Bilimsel Araştırmalar Merkezi çevresindeki Yeni Halep Mahallesi yakınlarında devam ediyor. Şam Cephesinin saha komutanlarından Ebu Abbas, kentin merkezinin batısında Yeni Halepin güneyindeki Askeri Akademiden çıkan rejime ait askeri konvoya kurdukları pusuda aralarında İran ve Hizbullah milislerinin de yer aldığı 30 kişiyi öldürdüklerini söyledi.

2 operasyonda 6 farklı grup

Cemiyetuz Zehradaki operasyon, “Ensar el-Şeria” adı altında 1. Alay, Nusra Cephesi ve Ahrar-uş Şam tarafından gerçekleştiriliyor. Leyramun, Eşrefiye, Halidiye ve Raşidindeki “Halepin Fethi” adı verilen operasyonlara ise Şam Cephesi, Nureddin el-Zenki, Liva Sukur el-Cebel ve Liva Hurriye el-İslamiye birliği katılıyor.

CAMİDE EZAN VAKTİ SALDIRI

Suriyede Nusra Cephesinin İdlib kentine bağlı Eriha ilçesindeki Salim camisinde verdiği iftarda bir kişinin akşam ezanı esnasında üzerindeki bombayı patlatması sonucu 15 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin de yaralandığı belirtildi. Saldırıyı üstlenen olmadı.

SINIRDAKİ KOMUTANLAR ANKARAYA

Başkent, kritik bir askeri zirveye hazırlanıyor. DEAŞ ve PYD risklerine karşı güvenli bölge oluşturulması tartışması devam ederken komutanlar Suriye sınırındaydı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ile 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, hafta içinde sınır bölgesindeki birlikleri denetledi. Ardından da hudut hattındaki birliklerin bağlı olduğu zırhlı ve motorlu tugayların komutanlarına önümüzdeki hafta Ankarada yapılacak toplantıya katılma emri gönderildi. Bolu ve Kayseri komanda tugay komutanları da Ankarada olacak.

Askeri hareketlilik sürüyor

Toplantıda, olası bir sınır ötesi harekata yönelik hazırlıklar, harekatı icra edecek komutanlarca değerlendirilecek. 400den fazla zırhlı personel taşıyıcının Suriye tarafına geçiş planları da masaya yatırılacak. Şah Fırat operasyonunda görev icra eden Şanlıurfada konuşlu özel kuvvetlerin de harekat planında olması bekleniyor. Kara birliklerine destek amacıyla hava kuvvetleri unsurlarının hangi boyutta kullanılacağı da harekat planları içinde yer alacak. Sınır bölgesinde askeri hareketlilik de sürüyor. Bölgeye kaydırılan Tunceli 4. Komando Tugayına bağlı bir taburun sınır hattına yerleştirildiği öğrenildi. Ankara Topçu ve Füze Okulundan top ve füze bataryaları ile mühimmat da dün Kilise sevk edildi. 

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.