banner913
banner932
banner1012

Güney Kıbırs'tan Lübnan'a 15 milyon euro yardım

banner1020

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Lübnan Savunma Bakanlığına 15 milyon euro yardım yapacağı açıklandı.

banner974
Güney Kıbırs'tan Lübnan'a 15 milyon euro yardım

banner971

Lübnan'ın resmi haber ajansında (NNA) yer alan habere göre Lübnan Savunma Bakanı Yakup Sarraf, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yaptığı resmi ziyarette Rum yöneticiler ile bir araya geldi.

Görüşmede, bölgedeki son gelişmelerin üzerinde durulduğu, iki ülke arasındaki ilişkiler ve son imzalanan askeri işbirliği anlaşması konularının konuşulduğu belirtildi.

Bakan Sarraf'ın, Rum mevkidaşı Demetris Eliades ile iki ülke arasında imzalanan ve Lübnan ordusuna 15 milyon euro askeri yardımı içeren anlaşmanın ayrıntılarını görüştüğü aktarıldı.

ORMAN YANGINLARININ SÖNDÜRÜLMESİNDE DE İŞBİRLİĞİ KARARI ALINDI

Lübnanlı Bakan Sarraf, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Tarım Bakanı Nikos Kuyalis ile yaptığı görüşmede ise iki ülke arasında orman yangınlarının söndürülmesi konusunda işbirliği kararının alındığı ifade edildi.

Öte yandan Akdeniz'de doğalgaz arama ve çıkarma çalışmaları devam eden Lübnan'ın bu konuda işbirliği yapmak için Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile görüşmeleri devam ediyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.