banner913
banner932
banner1012

Felaketin ardından flaş karar

banner1020

Yunanistan Şehircilik ve Enerji Bakanı Yorgos Stathakis, 91 kişinin hayatını kaybettiği yangınların ardından tüm ülkede ormanlık alanlar ile sahil yerlerinde usulsüz ve izinsiz inşa edilen toplam 3 bin 168 binanın yıkılacağını açıkladı.

banner974
Felaketin ardından flaş karar

banner971

Yıkım işlemlerine hemen başlanacağını duyuran Stathakis, “2020 yılında hiçbir usulsüz yapı kalmayacak” dedi.

Yunanistan hükümeti, yangınlar sonrası bir dizi acil önlem almayı kararlaştırdı. Acil ihtiyaçlarını karşılamak için mağdurlara ilk aşamada 5 ila 10 bin euro arasında değişen mali yardımlar yapıldı.

yunanistan-yangin-reuters-2

Daha sonra da yangın, sel ve deprem felaketlerinde “çıkış yollarını kapatan”, usulsüz ve izinsiz inşa edilen binaların derhal yıkılacağı açıklandı.

Yangında hayatını kaybedenler için Atina'da anma törenleri yapılıyor.

Yangında hayatını kaybedenler için Atina’da anma törenleri yapılıyor.

Şehircilik ve Enerji Bakanı Yorgos Stathakis, Başbakan Aleksis Çipras’tan aldığı talimat üzerine bir tespit çalışması yaptı.

Yorgos Stathakis, usulsüz ve izinsiz inşa edildiğini tespit ettikleri 3 bin 168 binayı, sonradan izin çıkartılmış olsa da yıkacaklarını söyledi. Stathakis binalardan 2 bin 500’ünün ormanlık alanlarda ve dere yataklarında, 668’inin de sahil ve kumsallarda inşa edildiğini belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.