banner913
banner932
banner1012

Esaddan ABDye yeşil ışık

banner1020

Amerikan CBS Televizyonunun 60 Minutes adlı programda Charlie Roseun sorularını yanıtlayan Esad, ABD Dışişleri Bakanı John Kerrynin 15 Martta yaptığı açıklamasına değinerek, ABDnin Suriyedeki çatışmayla ilgili siyasi yaklaşımı...

banner974
Esaddan ABDye yeşil ışık

banner971

Amerikan CBS Televizyonunun 60 Minutes adlı programda Charlie Roseun sorularını yanıtlayan Esad, ABD Dışişleri Bakanı John Kerrynin 15 Martta yaptığı açıklamasına değinerek, ABDnin Suriyedeki çatışmayla ilgili siyasi yaklaşımı konusunda somut bir şey, yeni bir gerçeklik yok. Şimdiye kadar elimizdeki tek şey bir açıklama dedi.

Esad, Ancak ilke olarak Suriyede her diyaloğun olumlu bir şey olduğunu söyleyebiliriz ve karşılıklı saygı temelinde ABD dahil herkesle, her konuda diyaloğa açık olacağız ifadesini kullandı.

KERRY: NETİCEDE MÜZAKERE ETMEK ZORUNDAYIZ


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 15 Martta ABD olarak Suriyede siyasi değişim için bu ülkenin Devlet Başkanı Beşar Esad ile müzakere etmek zorunda olacaklarını ve Esada müzakereleri kabul etmesi için baskı yapmanın yollarını araştırdıklarını söylemişti.

Kerry, Suriyedeki iç savaşın dördüncü yılında, CBSye verdiği mülakatta, Neticede müzakere etmek zorundayız. Cenevre 1 süreci bağlamında her zaman müzakere etme niyetinde olduk. Esadın da gelip bunu yapması (müzakerelere girmesi) için uğraşıyoruz ve bunun için onun üzerinde çeşitli türlerden artan baskı oluşturmak gerekebilir ifadelerini kullanmıştı.

Roseun Esad ile yaptığı röportajın tamamı, CBSte bugün yayınlanacak.

AA

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.