banner913
banner932
banner1012

Esad İdlibe klor gazı yağdırdı

banner1020

Suriyeli muhalifler, Esad rejiminin İdlibin Binnis kasabasına düzenlediği hava saldırılarında klor gazı kullandığını iddia etti.  Saldırı muhaliflerin İdlibe doğru ilerleyişinin ardından geldi. Suriye Genel Devrim Konseyinden...

banner974
Esad İdlibe klor gazı yağdırdı

banner971
Suriyeli muhalifler, Esad rejiminin İdlibin Binnis kasabasına düzenlediği hava saldırılarında klor gazı kullandığını iddia etti. 

Saldırı muhaliflerin İdlibe doğru ilerleyişinin ardından geldi. Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada da, helikopterle Binniş kasabasına ‘klor gazlı saldırı düzenlendiği, saldırıdan etkilenen çoğu çocuk 20 kişinin Sahra Hastanesine kaldırıldığı kaydedildi. Gazlardan etkilenenlerin çoğu kadın ve çocuklardı.

Muhalifler ilerliyor

Suriyede rejim güçlerinin elinde bulunan İdlib şehrine muhalifler saldırılarını yoğunlaştırdı. Muhalifler kent çevresinde bulunan altı mevziyi ele geçirdiklerini duyurdu. Suriyenin kuzeybatısında bulunan Halepe 60 kilometre mesafedeki İdlibi kuşatmaya alan muhalifler kentin batı ve doğusundaki bazı dışı mahallelerinde kontrolü sağladı. Şehir merkezindeki rejime bağlı askeri noktalar da yoğun top atışı altında tutuluyor. Beş bin civarında silahlı muhalifin katıldığı saldırıda, İdlibin kuzeyinde bulunan Ram ve Kale, batısında bulunan Sevemia bölgesindeki inşaat ve gaz fabrikaları muhaliflerin kontrolüne geçti.

Rejim kontrolü kaybetti

Öte yandan, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Dera kırsalındaki Busra eş-Şamı ele geçirdi. Dera ilinde Esad yönetiminin kontrolü altında bulunan son merkez olan Busra eş-Şam Kalesi ve çevresini ele geçirilmesinin ardından Esad yönetiminin Suriye-Ürdün sınırındaki geçiş kontrolünü tamamen kaybettiği, Esed güçlerinin elindeki Süveyda kenti ile Nasib Sınır Kapısı arasındaki bağlantının da kesildiği bildirildi. Operasyonda, aralarında Hizbullah militanlarının da bulunduğu 20 kişi öldürülürken 16 Esad gücü de esir alındı.

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.