banner913
banner932
banner1012

Esad'dan İsrail'e İran ve Hizbullah mesajı

banner1020

banner974
Esad'dan İsrail'e İran ve Hizbullah mesajı

banner971

Suriye, İsrail'le olası bir çatışmayı önlemek için İran destekli milisleri sınırdan çekmek istiyor. İsrail basınına göre, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, İsrail'e son birkaç hafta içinde birkaç kez mesaj gönderdi. Sınırdaki milislerin çekilmeye başladığı yönünde haberler de var. Esad'ın manevrası, Dera'ya operasyon hazırlığı olarak yorumlanıyor.

Suriye'nin güneyinde İsrail ve Ürdün sınırındaki bölgeyle ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor.

İsrail gazetesi Haaretz'in haberine göre, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Lübnan merkezli Hizbullah'ı ve İran destekli milisleri sınırdan uzaklaştırmaya hazır. Buna göre, Hizbullah ve Şii milisler iki ülke sınırındaki Golan Tepeleri'nden 25 kilometre geri çekilecek.

Haaretz'in haberine göre, Esad İsrail ile Suriye arasında 1974'te imzalanan anlaşmayı canlandırmak istiyor.

Anlaşma, sınırda 10 kilometrelik silahtan arındırılmış bölge öngörüyor. 25 kilometrelik bir alanda karadan havaya füze bulundurulmamasını da hükme bağlıyor.

Habere göre Esad, son birkaç hafta içinde komşu ülkeler aracılığıyla bu mesajı birkaç kez İsrail'e iletti.

Batılı bir diplomatik kaynak, son mesajın Rusya aracılığıyla iletildiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, İsrail'le büyük bir çatışmayı önlemek için İran'in askeri varlığının azalması yönünde Esad'a baskı yaptığı belirtiliyor.

ESAD'DAN DERA'YA OPERASYON HAZIRLIĞI 

İsrail gazetesine göre Esad, büyük ölçüde silahlı muhaliflerin kontrolündeki Dera'ya operasyona hazırlanıyor.

Esad'ın hamlesi, operasyonun bir parçası olarak yorumlanıyor.

Muhalif kaynaklara göre, Suriye ordusu bölgeye yığınak yapmaya başladı. İranlı milisler de, olası bir İsrail müdahalesini önlemek için Dera ve çevresinden çekiliyor.

Konvoyların, kentin birkaç kilometre doğusuna ve kuzeyine konuşlandığı, bazılarının Şam'a doğru ilerlediği belirtiliyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.