banner913
banner932
banner1012

Endonezya'da heyelan: 11 ölü, 7 kayıp

banner1020

EndoneEndonezya'nın Brebes bölgesinde, meydana gelen heyelanda ölü sayısı 11'e yükseldi. Halen kayıp olan 7 kişiyi arama çalışmaları da devam ediyor.zya'da heyelan: 11 ölü, 7 kayıp

banner974
Endonezya'da heyelan: 11 ölü, 7 kayıp

banner971

Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, Orta Cava'nın Brebes bölgesinde cuma günü pirinç tarlasında tarım işçilerinin bulunduğu alanda meydana gelen heyelanda ölü sayısının 11'e yükseldiğini açıkladı.

Bölgede halen kayıp olan 7 kişi için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirten Nugroho, kayıp listesine yanlışlıkla eklenen 4 kişinin ise sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade etti.

BNPB, bölgedeki arazi koşullarının zorluğu nedeniyle arama kurtarma çalışmalarının zorlukla yürütüldüğünü bildirmişti.


endonezya heyelan260218.jpg


Bu arada Brebes Afet Azaltma Birimi de heyelan riskine karşılık yaklaşık 700 kişiyi güvenli bölgeye tahliye ederken, muhtemel heyelanlara hızlı müdahale amacıyla bölgede 14 günlük acil durum ilan edilmişti.

Tropikal iklime sahip ve muson yağmurlarının etkisi altında olan Endonezya'da, yıl genelinde aşırı yağışlar nedeniyle sıklıkla toprak kayması yaşanıyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.