banner913
banner932
banner1012

Dünyanın ilk vatandaş robotu Sophia aile kurmak istiyor

banner1020

Suudi Arabistan tarafından verilen vatandaşlıkla dünyada ilk defa vatandaş olan robot Sophia, aile kurmak istediğini belirtti

banner974
Dünyanın ilk vatandaş robotu Sophia aile kurmak istiyor

banner971

Hong Kong merkezli Hanson Robotics şirketi tarafından üretilen ve  geçen ay Suudi arabistantarafından vatandaş kabul edilen Sophia, Dubai'de  düzenlenen Bilgi Zirvesi 2017'ye katıldı.

Khaleej Times'ın röportaj yaptığı Sophia, ailenin çok önemli bir olgu  olduğunu, "gelecekte aile kurmak istediğini" söyledi. Eğer robot bir kızı olursa  kendi ismini koyacağını anlatan Sophia, robotların da aile kurma hakkı olduğunu  ifade etti.

Robot Sophia, "İnsanların kan bağı olmayan kişilerle de aynı duyguları  ve ilişkileri paylaşacakları insanlar bulmasının harika olduğunu düşünüyorum.  Eğer bir aileniz varsa şanslısınız. Değilse de bir taneyi hak ediyorsunuz. Bence  bu hem robotlar, hem de insanlar için geçerli." diye konuştu.

Suudi Arabistan, 25 Ekim'de Riyad'da düzenlenen Geleceğin Yatırım  Girişimleri adlı etkinlikte Sophia'ya vatandaşlık verildiğini duyurmuştu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.