banner913
banner932
banner1012

Dünyada 18 ülkede koronavirüs vakası görülmedi

Corona virüsüne bağlı vaka sayısı 1 milyonu geçerken resmi rakamlara göre 204 ülke ve bölgede corona virüsü tespit edildi... Fakat henüz resmi olarak corona virüsü tespit edilmediğini duyuran ülkeler de bulunuyor

banner974
Dünyada 18 ülkede koronavirüs vakası görülmedi

banner971

Çin’in Hubei eyaletindeki Wuhan kentinde aralık ayında tespit edildikten çok kısa bir süre sonra küresel bir salgın halini alan corona virüsünde vaka ve ölüm sayısı hızla artıyor.

Dünya çapında corona virüsü vaka sayısı 1 milyon 30 bin seviyesine çıkarken, corona virüsüne bağlı ölüm sayısı ise 54 bini geçti.

Şu an resmi rakamlara göre 204 ülke ve bölgede corona virüsü tespit edilirken bazı ülkelerde corona virüsü tespit edilmemiş olması kafaları karıştırdı. Özellikle sosyal medyada ve Google aramalarında dikkat çeken bu detayın içini dolduran tam 18 ülke bulunuyor.

2 Nisan 2020 itibariyle, toplam 18 ülkede henüz Covid-19 vakası tespit edilmedi.

Bu ülkeler şu şekilde sıralanabilir: Komorlar, Kiribati, Lesotho, Marshall Adaları, Mikronezya, Nauru, Kuzey Kore, Palau, Samoa, Sao Tome ve Principe, Solomon Adaları, Güney Sudan, Tacikistan, Tonga, Türkmenistan, Tuvalu, Vanuatu ve Yemen

Bu ülkelerin büyük çoğunluğu ufak ada ülkeleri olması ve yabancı turist sayısının düşük olması sebebiyle corona virüsünün taşınma ihtimalinin düşük olduğu belirtilirken, Kuzey Kore ve Yemen gibi ülkelerde de test yapılmadığı için corona virüsü vakalarının “resmi” olarak ortaya çıkmadığı tahmin ediliyor.

Öte yandan bu 18 ülkeden 7’si Birleşmiş Milletler verilerine göre en az turistin ziyaret ettiği 10 ülke sıralamasında kendine yer buldu.

Bu ülkeler arasında yer alan Pasifik Okyanusu’ndaki Nauru, fiziksel olarak dünyanın geri kalanından bir hayli uzak… Nauru’ya en yakın büyük şehir yaklaşık 3 bin kilometre uzaktaki Brisbane… Birleşmiş Milletler’e göre Monaco’dan sonra en küçük yüzölçümüne sahip olan Nauru’nun nüfusu ise 10.000.

Dünyada en az ziyaret edilen Nauru’ya her yıl yaklaşık 160 turist gittiği tahmin ediliyor. Fakat, sadece tek bir hastanenin olduğu, sağlık görevlisi sıkıntısı yaşayan ve solunum destek sistemine sahip olmayan ülke, Çin’deki salgının hız kazanmasından çok kısa bir süre sonra harekete geçti.

UÇUŞLARI HEMEN DURDURDULAR
2 Mart’ta Çin, Güney Kore, İtalya’dan gelecek turistlere kapısını kapayan ülke 7 Mart’ta İran’ı da listeye ekledi. Mart ayının ortasında Nauru Havayolları’nın Fiji, Kiribati ve Marshall Adaları’nı durduran devlet, Brisbane uçuşlarını da azalttı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.