banner913
banner932
banner1012

Dünya Kupası'nda 'UFO paniği'

banner1020

2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Rusya'da bulunan turistler gökyüzündeki bu görüntüler sonrası telefonlarına sarıldı.

banner974
Dünya Kupası'nda 'UFO paniği'

banner971

 

Sosyal medyada geniş yer bulan bu karelerin sırrı yapılan resmi açıklama ile ortaya çıktı.

Futbol dünyasının en büyük turnuvası olarak kabul gören Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan kentlerden birisi olan Nizhny Novgorod'da kısa süreliğine de olsa "UFO paniği" yaşandı.

Gökyüzünde beliren bu şekilleri UFO zanneden turistler bu anların fotoğraflarını çekti ve sosyal medyada paylaştı. 

Sosyal medya platformlarında geniş yer bulan kareler kısa sürede basının da dikkatini çekti. Ancak gökyüzündeki bu görüntülerin sırrı Rus Uzay Ajansı yetkilileri tarafından yapılan açıklama ile ortaya çıktı.

Bu görüntülerin bir UFO (Tanımlanamayan uçan cisim) olmadığının altını çizen Rus yetkililer bu görüntünün sebebi olarak Uzaya gönderilen Soyuz kapsülünü gösterdi.

Gökyüzünde beliren bu görüntünün ülkenin kuzey bölgesinden fırlatılan Soyuz kapsülünün izleri olduğunu belirten yetkililer Soyuz'un hedefine başarı ile ulaştığı bilgisini de kamuoyu ile paylaştı. 

SPACEX'İN FÜZESİ DE BENZER KORKUYA NEDEN OLMUŞTU

SPACEX'İN FÜZESİ DE BENZER KORKUYA NEDEN OLMUŞTU

Benzer bir panik geçtiğimiz yıl ABD'de yaşanmıştı. Ünlü girişimci Elon Musk’ın uzay çalışmalarına odaklanan şirketi Space X, Kaliforniya’da bulunan Vandernberg Hava Üssü’nden Falcon-9 roketini fırlatmış, roketin tırmanışı ise Los Angeles semalarında bu görüntülerin ortaya çıkmasına sebep olmuştu.

Roketin atılacağından habersiz olan kişiler tarafından endişe uyandıran gökyüzündeki ışıklar binlerce kişinin sosyal medyada hesabında paylaşım yapmasına neden olmuştu.

Paylaşımlara yönelik olarak Space X firmasının sahibi Elon Musk kişisel Twitter hesabında “(Işıklar) Kuzey Kore yapımı Nükleer UFO” paylaşımını yaparak bu durumu ti'ye almıştı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.