banner913
banner932
banner1012

Çin Horoz Yılı'nı kutluyor

banner1020

Çin'de Horoz Yılı ve Bahar Bayramı büyük coşkuyla kutlanıyor. Başkent Pekin'de halk Horoz Yılı'nı kutlamak için etkinliklerin yapıldığı parklara akın etti.

banner974
Çin Horoz Yılı'nı kutluyor

banner971

Başkent Pekin'deki Ditan Park'ta  yüzlerce kent sakini, geleneksel  takvime göre yeni yıl olan Horoz Yılı'nı kutlamak üzere bir araya geldi.

Çin ay takvimine göre, Maymun Yılı'nı geride bırakarak,  28 Ocak'ta  Horoz Yılı'na giren ülkede halk 7 günlük resmi tatili fırsat bilerek eğlence  yerleri ve parkların tadını çıkarıyor.

Yeni yılın huzur, bereket, sağlık ve zenginlik getirmesi için  kullanılan Çince deyimler yeni yıl kutlama alanlarını süslerken, 7'den 70'e tüm  halk kutlamalara ilgiyle katılıyor.

Bu arada Horoz Yılı'nın "şans ve bolluk" getireceğine inanılıyor.

Kutlama alanlarını gezmek isteyen halk, etkinliklere katılmak için  bilet gişelerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kırmızı-sarı fenerlerle süslenen alanlarda buluşan Pekinliler,  etkinlik kapsamında düzenlenen gösterileri izledi.

Çin'in 56 etnik grubunun kendine özgü dansları ve oyunları, Horoz  Yılı'nı kutlamaya gelen yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekti.

Heykellerden, resimlere, şekerlerden elbiselere Horoz resim ve  motifleri parkın her yerini süsledi.

Kutlama alanlarında birçok süsün üzerinde horoz motifi ve bu yılın  güzelliklerini anlatan yazılar yer aldı.

Her yaştan Çinliler, burada alışveriş yaparken, birbirinden renkli  horoz figürlerinin önünde aile fotoğrafları çektirdi.

Kutlamalar nedeniyle festival alanını andıran parkta ziyaretçi  yoğunluğu nedeniyle zaman zaman izdiham yaşandı.

Çinlilerin kullandığı 12 Hayvanlı Takvime göre bu sene "Horoz Yılı"  olarak kutlanıyor ve her yıl takvimde yer alan faklı bir hayvanın ismi o yıla  veriliyor. Çin takvimi, ayın hareketlerine göre belirlendiğinden yılbaşı her yıl  farklılık gösteriyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.