banner913
banner932
banner1012

Çin'de bahar bayramında 3 milyar seyahat

banner1020

Çin’de 27 Ocak'ta başlayıp bir hafta sürecek "Çuncie" yani Bahar Bayramı süresince yaklaşık 3 milyar seyahat yapılması bekleniyor

banner974
Çin'de bahar bayramında 3 milyar seyahat

banner971

Ülkede ay takvimine göre bu yıl 28 Ocak’ta kutlanacak "Çin yeni yılı"  için halkın seyahat planları başladı.

Hayvan takvimine göre Maymun Yılı'ndan çıkarak Horoz Yılı’na girmeye  hazırlanan Çin'deki bayram tatilinde yaklaşık 3 milyar seyahat yapılması  öngörülüyor.

Ülkedeki ulaştırma yetkilileri, dünyanın en büyük kitlesel iç turizm  hareketinde 2,52 milyar karayolu, 360 milyon demiryolu ve 58,3 milyon havayolu  seyahati beklediklerini açıkladı.

Tayland, Japonya ve ABD'nin Bahar Bayramı'nı ülke dışında geçirmeyi  planlayan Çinlilerin en çok tercih edeceği destinasyonlar olacağı kaydedildi.

Köylerden ve kasabalardan şehir merkezlerine  çalışmaya gelen yüz  milyonlarca kişi, geride bıraktıkları ailelerini ziyaret amacıyla memleketlerine  gitmeye başlıyor. Özellikle kırsal kesimden şehirlere  gelen göçmen işçiler,  uzaktaki evlerine dönmek için defalarca çeşitli toplu  taşıma araçları ile  aktarma yapmak zorunda kalabiliyor.

1,34 milyarlık nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin'de,  yeni yıla tüm aile üyeleriyle girme geleneği, dünyanın en büyük iç turizm  hareketine yol açıyor. Resmi Bahar Bayramı tatili 7 gün sürecek ancak halk,  bayram hazırlıkları ile akraba ve dost ziyaretleri için tatil öncesi ve  sonrasında ek izinler alarak genellikle bu süreyi uzatıyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.