banner913
banner932
banner1012

BM, SURİYE'DE REJİMİN KUŞATMASI ALTINDAKİ MADAYA İÇİN UYARDI

banner1020

Birleşmiş Milletler, Suriye'de rejimin kuşatması altındaki Madaya'da şiddet ve aşırı soğuğa maruz kalan ve temel insani ihtiyaçlardan mahrum olan 40 bin kişinin durumundan endişe duyulduğunu bildirdi.

banner974
BM, SURİYE'DE REJİMİN KUŞATMASI ALTINDAKİ MADAYA İÇİN UYARDI

banner971

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplatısında Madaya'daki endişe verici insani duruma dikkati çekti.

Dujarric, "Madaya'da şiddet ve aşırı soğuğa maruz kalan ve temel insani ihtiyaçlardan mahrum olan 40 bin kişinin durumundan endişe duyuyoruz." dedi.

“FUA VE KEFRAYA'YA GEÇEN KASIM AYINDAN BERİ İNSANİ YARDIM ULAŞTIRILAMIYOR”

Madaya'da bir kişinin böbrek yetmezliği, bir kişinin ise keskin nişancılar tarafından vurularak öldüğü yönünde haberlerin olduğunu ancak teyit edilemediğini ifade eden Dujarric, Madaya, Zabadani, Fua ve Kefraya'ya geçen kasım ayından beri insani yardım ulaştırılamadığını ifade etti.

Dujarric, Suriye'de taraflara kuşatma altındaki ve erişimin zor olduğu bölgelere derhal insani erişime ve Madaya'dan tıbbi tahliyelere izin verilmesi çağrısını yineledi.


Kaynak: TAK
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.