banner913
banner932
banner1012

"BM kalıcı bir anlaşma için çalışmaya devam edecek"

banner1020

banner974
"BM kalıcı bir anlaşma için çalışmaya devam edecek"

banner971
Güvenlik Konseyi üyeleri, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı, Espen Barth Eide ve Özel Temsilci Elizabeth Spehar tarafından SC tarafından Kıbrıs'taki tarafları Crans-Montana'da kazanılan kazanımları korumaya çağırarak bilgilendirildi.
                                      
İki saatlik kapalı oturumun ardından SC'nin Çin Büyükelçisi Büyükelçi Liu Jieyi, Eide ve Spehar'ın yanında, Güvenlik Konseyi üyelerinin BM Konferansı'nda Crans Montana'daki liderliğine ve özellikle kişisel rolü övdüklerini söyledi. Genel Sekreteri, Özel Danışmanı Eide ve özel temsilcisi Spehar "Anlaşma sağlamaya çalışmak için yorulmadan çalıştı".
 
Konsey üyelerinin iyi niyetli çalışmalarını desteklemeye devam edeceğini kaydeden Konsey üyeleri "ilgili Güvenlik Konseyi kararlarına dayanan kapsamlı ve kalıcı bir Kıbrıs anlaşmasına varma çabalarında iki tarafı destekleme konusundaki kararlılığını tekrar teyit etti.
 
Liu, Güvenlik Konseyi üyeleri tarafları bir anlaşma yükümlülüklerini yerine getirmeye ve elde ettikleri kazanımları sürdürmeye ve süreci yeniden başlatmanın en iyi yolunu yansıtmaya çağırdı.

Ayrıca, Güvenlik Konseyinin Birleşmiş Milletler Barış Gücü operasyonunun görev süresini altı ay daha yenileme niyetlerini belirttiğini söyledi.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.